Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: 34,1 εκατ. λεπτά ομιλίας στην Ολυμπιάδα

Περισσότερα από 34,1 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας, δηλαδή 2 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας κατά μέσο όρο την ημέρα, διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία από τις 13 έως και τις 29 Αυγούστου, το Ολυμπιακό δίκτυο της Cosmote.

Cosmote: 34,1 εκατ. λεπτά ομιλίας στην Ολυμπιάδα
Περισσότερα από 34,1 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας, δηλαδή 2 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας κατά μέσο όρο την ημέρα, διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία από τις 13 έως και τις 29 Αυγούστου, το Ολυμπιακό δίκτυο της Cosmote.

Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, πως σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 32 εκατομμύρια κλήσεις μέσα και γύρω από όλες τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των μη αγωνιστικών εγκαταστάσεων όπως το Ολυμπιακό χωριό και το Βασικό Κέντρο Τύπου (MPC).

Να σημειωθεί ότι μόνο στο Συγκρότημα του Ολυμπιακού Σταδίου, εντός του οποίου η χωρητικότητα του δικτύου της Cosmote αυξήθηκε έως και 15 φορές, ο αριθμός των κλήσεων ξεπέρασε τα 5,7 εκατομμύρια.

Αυξημένη κίνηση παρουσιάστηκε κατά την Τελετή Έναρξης των Αγώνων καθώς και κατά τη διεξαγωγή των τελικών των αθλημάτων, με κορυφαίο τον τελικό του δρόμου 200μ. ανδρών στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του οποίου διεκπεραιώθηκαν 240.000 κλήσεις.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης, καθώς μεταξύ 17:00 και 01:00 (ώρες αιχμής) πραγματοποιήθηκαν 310.000 κλήσεις, όλες με απόλυτη επιτυχία.

Η απόλυτα επιτυχής ανταπόκριση του Ολυμπιακού δικτύου της Cosmote στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο της τηλεπικοινωνιακής κάλυψης της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη, όπου η ζήτηση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας είναι συγκεντρωμένη τοπικά και εμφανίζεται ταυτόχρονα, αποτελεί απόδειξη της αρτιότητας του σχεδιασμού της Cosmote, που θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για ανάλογες μελλοντικές διοργανώσεις.

Tαυτόχρονα, τονίζεται στην ανακοίνωση, πως καθοριστική για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσέφερε η Cosmote ήταν η 24ωρη επίβλεψη των επιδόσεων του Ολυμπιακού δικτύου από ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις στην καρδιά του δικτύου και με διεθνώς πρωτοποριακά εργαλεία επιτήρησης, επιτρέποντας την άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση κάθε μορφής έκτακτης ανάγκης.

Στελεχωμένα από 436 άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της Cosmote, καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά στις επίσημες γλώσσες των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και σε πλήθος άλλων, περισσότερες από 600.000 κλήσεις.

Οι εκπρόσωποι της Cosmote, σε 24ωρη βάση, παρείχαν άμεσα οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζονταν με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας, ενώ παράλληλα υλοποιούσαν τα προφορικά και γραπτά αιτήματα κάθε ενδιαφερομένου.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η ανταλλαγή μηνυμάτων SMS αποτέλεσε έναν εξαιρετικά δημοφιλή τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των θεατών και των επισκεπτών της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέσω του δικτύου της Cosmote, ανταλλάχθηκαν συνολικά περισσότερα από 100 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα SMS.

Το δίκτυο μεταγωγής πακέτων GPRS της Cosmote, μέσω του οποίου παρέχονται οι προηγμένες υπηρεσίες δεδομένων της εταιρίας, όπως το πρωτοποριακό i-mode, μετέφερε επιτυχώς από τις 13 έως και τις 29 Αυγούστου συνολικά 27 εκατομμύρια Kbytes, αποδεικνύοντας την ακεραιότητα του Ολυμπιακού δικτύου και την τεχνολογική υπεροχή της ελληνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Με επιτυχία ανταποκρίθηκε και το δίκτυο 3G της Cosmote, με τις τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες τρίτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας να δίνουν για πρώτη φορά το παρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημειώνεται, πως με πλήρη ετοιμότητα αντιμετωπίστηκαν φαινόμενα, όπως η ανεπανάληπτη αύξηση της κίνησης στην περιοχή του Θησείου, που εξελίχθηκε σε πόλο έλξης μεγάλου πλήθους Αθηναίων και επισκεπτών, και όπου λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία το περίπτερο επίδειξης των δυνατοτήτων του i-mode.

Συνολικά στο δίκτυο της Cosmote κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιήθηκαν περίπου 600 εκατομμύρια κλήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων: ”Όλοι εμείς στην Cosmote, Μεγάλο Εθνικό Χορηγό του κορυφαίου εγχειρήματος των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, αισθανόμαστε υπερήφανοι που ήμασταν συμμέτοχοι και συμπαραστάτες της εθνικής αυτής προσπάθειας, προσφέροντας άριστης ποιότητας υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και στην Ολυμπιακή Οικογένεια, στους επισκέπτες που τίμησαν τη χώρα μας με την παρουσία τους στους Αγώνες, καθώς και σε όλους τους πελάτες μας που διαρκώς μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v