Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Επιτυχημένη η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων

Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του ολυμπιακού τηλεπικοινωνιακού δικτύου του ΟΤΕ, να ανταποκριθεί στο σύνθετο και πολύπλοκο εγχείρημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων, στους οποίους προσέφερε ολοκληρωμένες υπηρεσίες εικόνας, δεδομένων και φωνής.

ΟΤΕ: Επιτυχημένη η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων
Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του ολυμπιακού τηλεπικοινωνιακού δικτύου του ΟΤΕ, να ανταποκριθεί στο σύνθετο και πολύπλοκο εγχείρημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων, στους οποίους προσέφερε ολοκληρωμένες υπηρεσίες εικόνας, δεδομένων και φωνής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, επί 17 συνεχείς ημέρες, το δίκτυο του ΟΤΕ κάλυψε τις ανάγκες 16.000 αθλητών και συνοδών τους από 202 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, 21.500 εκπροσώπων ΜΜΕ, επισκεπτών, εργαζόμενων και εθελοντών, σε 60 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις πανελλαδικά και σε τουλάχιστον άλλες 50 μη Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως το Ζάππειο, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ξενοδοχεία κλπ.

Παράλληλα, τονίζεται με έμφαση ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια των Αγώνων πενταψήφιο τηλεφωνικό δίκτυο που σχεδίασε και ανέπτυξε ο ΟΤΕ για την πανελλαδική σύνδεση όλων των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά σημειώθηκαν οι παρακάτω επιδόσεις:

• 100% διαθεσιμότητα στα κυκλώματα μεταφοράς εικόνας από όλους τους χώρους διεξαγωγής αγώνων προς το Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο (IBC) με αδιάλειπτη λειτουργία.

• Παραγωγή 3.700 ωρών ζωντανού ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος συμβατικής και υψηλής ευκρίνειας (HDTV) από την Αθηναϊκή Ολυμπιακή Ραδιοτηλεοπτική (ΑΟΒ) και μετάδοση μέσω του δικτύου του ΟΤΕ

• Μετάδοση περισσότερων από 10.000 ωρών παγκοσμίως μέσω του ελληνικού δορυφόρου Hellas-Sat 2

• 100% διαθεσιμότητα στα κυκλώματα ραδιοφωνικών σχολίων από όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις προς το ΙBC και από εκεί προς το εξωτερικό

• 100% διαθεσιμότητα στο σήμα καλωδιακής τηλεόρασης με 60 κανάλια που μετέφερε ο ΟΤΕ από το IBC προς όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αττικής

• 99,9999% διαθεσιμότητα στα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά κυκλώματα με συνολική ψηφιακή χωρητικότητα σχεδόν 4 Gbit/sec, μέγεθος που αποτελεί τo μεγαλύτερo σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πρωτοφανή επιτυχία σε διεθνές επίπεδο

• 99,997% διαθεσιμότητα στις υπηρεσίες φωνής (PSTN, ISDN)

• 38% αύξηση πανελλαδικά στην τηλεφωνική κίνηση προς 200 διεθνείς προορισμούς τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο Αύγουστο, με απόλυτη επιτυχία στην εξυπηρέτηση

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις του εμπορικού δικτύου TETRA του ΟΤΕ (ΟΤΕLink), συνεχίζει η ανακοίνωση, το οποίο εξυπηρέτησε όλες τις ανάγκες ραδιοεπικοινωνίας ομάδων χρηστών κατά την περίοδο των Αγώνων της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, της Αττικής Οδού, του Αττικού Μετρό κ.α.

Ο ΟΤΕ στην ανακοίνωσή του σχολιάζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και στο σύνολο των Ολυμπιακών πόλεων χρησιμοποιήθηκαν 44 σταθμοί βάσης στην Αττική και 23 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 εκατομμύρια κλήσεις σε σύγκριση με 4.7 εκατομμύρια τον Απρίλιο 2004, πριν από την περίοδο Ολυμπιακής προετοιμασίας, χωρίς κανένα λειτουργικό πρόβλημα.

Εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή του ΟΤΕ στην ανάπτυξη του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I), συμβάλλοντας στην ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων και λαμβάνοντας εύσημα σε διεθνές επίπεδο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Άψογη ήταν η συμπεριφορά της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Οργανισμού στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις όπου οι εναλλακτικές οδεύσεις που είχαν σχεδιαστεί ως εφεδρεία χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα.

Ουσιαστική στην επιτυχία του εγχειρήματος ήταν τόσο η διαρκής παρουσία περίπου 1500 στελεχών του ΟΤΕ εντός των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων πανελλαδικά όσο και του προσωπικού που εργάστηκε στις διάφορες υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Αττική καθώς και στις άλλες Ολυμπιακές πόλεις, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης: ”Απέναντι στην μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων ο ΟΤΕ απέδειξε την ετοιμότητά του εκτελώντας άρτια μια δύσκολη επιχειρησιακή αποστολή και συμβάλλοντας σε μια λαμπρή διεθνή επιτυχία. Αποδείξαμε σε όλους ότι όταν βάλουμε τα δυνατά μας τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ας συνεχίσουμε έτσι και μετά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v