Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγές στο ΣτΕ για απαγόρευση καπνίσματος

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία επιβάλλεται ολική απαγόρευση του καπνίσματος στα μπαρ και τα εστιατόρια ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης.

Προσφυγές στο ΣτΕ για απαγόρευση καπνίσματος
Την άμεση ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία επιβάλλεται ολική απαγόρευση του καπνίσματος στα μπαρ και τα εστιατόρια ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης και 150 ιδιοκτήτες καφετεριών, μπαρ, κέντρων διασκεδάσεως, εστιατορίων, ντισκοτέκ, κ.λπ. από όλη της Ελλάδα.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης η οποία όπως υποστηρίζουν είναι παράνομη και αντισυνταγματική καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας καθώς επίσης την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία των πολιτών.

Ειδικότερα στις προσφυγές τους οι επαγγελματίες υπογραμμίζουν ότι η ολική απαγόρευση του καπνίσματος επιφέρει βαρύτατη προσβολή της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας τους, καθώς χάνουν το 70 έως το 90% της πελατείας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v