Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Προσωρινή απόφαση κατά TIM

Προσωρινή εντολή με την οποία ζητείται να μην υπαχθούν οι συνδέσεις ΤΙΜ που κατέχουν οι εναλλακτικοί, στα νέα πακέτα που ανακοίνωσε η εταιρεία, εξέδωσε η ΕΕΤΤ. Οι εξελίξεις με τον ΟΤΕ για τα 090.

ΕΕΤΤ: Προσωρινή απόφαση κατά TIM
Προσωρινή εντολή με την οποία ζητείται να μην υπαχθούν οι συνδέσεις ΤΙΜ που κατέχουν οι εναλλακτικοί, στα νέα πακέτα που ανακοίνωσε η εταιρεία και με βάση τα οποία αυξάνεται κατά πολύ το τέλος για κλήσεις προς άλλα κινητά του ίδιου δικτύου, έδωσε πρίν από λίγο η ΕΕΤΤ, μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εναλλακτικοί για το θέμα, θεωρώντας ότι θίγονται τα συμφέροντά τους.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συνδέσεις (ιδιωτών και επιχειρήσεων) η μετατροπή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει εντός του Αυγούστου επί του θέματος, οπότε και θα δοθεί τελική εντολή στην εταιρεία για το τι μέλλει γεννέσθαι με τις κάρτες SIM που χρησιμοποιούν οι εναλλακτικοί για τον τερματισμό κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα, μετά μάλιστα και τη ”νομιμοποίηση” των GSM Gateways τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της παροχής των IN services (τα γνωστά 090) από τον ΟΤΕ στους εναλλακτικούς για μεταπώληση, υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΤΤ είχε εκδώσει προ καιρού απόφαση που υποχρέωνε τον Οργανισμό να διαθέσει τις εν’ λόγω υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους παρόχους εντός 10 ημερών από την απόφαση της.

Για κάθε ημέρα πλέον του δεκαημέρου, ο ΟΤΕ καλείται να πληρώσει 1000 ευρώ ώς πρόστιμο. Στελέχη των εναλλακτικών υποστηρίζουν ότι δεν έχει γίνει καμμία ενέργεια από πλευράς του Οργανισμού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παράσχουν την υπηρεσία.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕΤΤ αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες, θα ελεγχθεί η υπόθεση και θα προσμετρηθούν τα πρόστιμα ενώ δεν αποκλείεται να ληφθεί νέα απόφαση (λόγω υποτροπής του ΟΤΕ) με πολλαπλάσιο πρόστιμο.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v