Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι λέει η ΔΕΗ για τις βλάβες στην Αίγινα

Η άμεση αποστολή γεννητριών στην Αίγινα αποτελεί τον κύριο στόχο της ΔΕΗ για την κατά το δυνατόν ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού, μετά τις ζημιές στο υποβρύχια καλώδια που παρατηρήθηκαν το Σαβατοκύριακο.

Τι λέει η ΔΕΗ για τις βλάβες στην Αίγινα
Η άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννητριών) στην Αίγινα αποτελεί τον κύριο στόχο της ΔΕΗ για την κατά το δυνατόν ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού, ανακοίνωσε η Επιχείρηση.

Η ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού διακόπηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Αυγούστου καθώς προκλήθηκε βλάβη σε ένα από τα τρία υποβρύχια καλώδια που το συνδέουν με το ηπειρωτικό Ηλεκτρικό Σύστημα.

Εξάλλου, την Κυριακή, 8 Αυγούστου, και ώρα 17:05 εκδηλώθηκε βλάβη και στο δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο, με αποτέλεσμα να καταστεί αναπόφευκτη η πραγματοποίηση εκ περιτροπής διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συμφωνία και συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ανακοινώνει η Επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι, σε περιόδους αιχμής της ζήτησης – όπως αυτή διαμορφώνεται αυτή την περίοδο – απαιτούνται περίπου 20MW, ενώ με το απομένον υποβρύχιο καλώδιο είναι δυνατή η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης συνολικής ισχύος 10MW.

Η διαδικασία της αποστολής των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών έχει ήδη ξεκινήσει και επιδιώκεται να γίνει η σύνδεσή τους το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή των βλαβών στα δύο υποβρύχια καλώδια.

Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση από τους πελάτες της για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται και απευθύνει έκκληση για την ελαχιστοποίηση της χρήσης ενεργοβόρων συσκευών (πχ κλιματιστικά, θερμοσίφωνες κλπ) σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν βλάβες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στα δύο υποβρύχια καλώδια, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v