Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Μ. Λιάπη, Κ. Σταυρόπουλου σε ΟΤΕ-Cosmote

Επίσκεψη στον ΟΤΕ πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπης και ο γενικός γραμματέας επικοινωνιών Κ. Σταυρόπουλος όπου ο πρόεδρος του οργανισμού Π. Βουρλούμης και ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote τους ενημέρωσαν για την τηλεπικοινωνιακή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσκεψη Μ. Λιάπη, Κ. Σταυρόπουλου σε ΟΤΕ-Cosmote
Τον ΟΤΕ επισκέφτηκαν σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών κ. Κώστας Σταυρόπουλος, όπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, τους ενημέρωσαν για τα θέματα τηλεπικοινωνιακής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης, ο κ. Βουρλούμης ξενάγησε τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του ΟΤΕ, από όπου γίνεται on-line ο έλεγχος της κατάστασης του δικτύου πανελλαδικά καθώς και η διαχείριση της τηλεπικοινωνιακής κίνησης (π.χ. αναδρομολογήσεις όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση ή/και βλάβη).

Σημειώνεται ότι το κέντρο αυτό αποτελεί ταυτόχρονα εφεδρεία του Κέντρου Ελέγχου Τηλεπικοινωνιών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο (IBC) το οποίο αποτελεί κομβικό σημείο για την μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος σε 4 δις θεατές παγκοσμίως.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο της χορηγίας του, ο ΟΤΕ κατασκεύασε την δικτυακή υποδομή από όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις προς το IBC όπου, αφού γίνει η κατάλληλη επεξεργασία του τηλεοπτικού σήματος από την Αθηναϊκή Ολυμπιακή Ραδιοτηλεοπτική (ΑΟΒ) και τους Κατόχους Ραδιοτηλεοπτικών Δικαιωμάτων (RHB), επανεκπέμπεται με άλλα κυκλώματα σε όλο τον κόσμο.

Τα κυκλώματα αυτά κατευθύνονται είτε προς το Δορυφορικό Πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο IBC είτε προς τους δορυφορικούς σταθμούς Νεμέας και Θερμοπυλών είτε προς τις διεθνείς πύλες του ΟΤΕ (Χανιά και Κέρκυρα) απ’ όπου ξεκινούν τα υποβρύχια καλωδιακά συστήματα που διασυνδέουν την Ελλάδα με το εξωτερικό.

Ας σημειωθεί ότι, περίπου 1500 οπτικές ίνες καταλήγουν στο IBC, από τρεις διαφορετικές οπτικές διαδρομές για μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ μεταφέρει από το IBC σε όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σήμα καλωδιακής τηλεόρασης με 60 κανάλια.

Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης: ”Το έργο του ΟΤΕ υπερβαίνει τα όρια της χορηγίας, είναι πολύπλοκο, πολυεπίπεδο και προϋποθέτει τη συνεργασία με πολλούς φορείς.

Ακόμα και στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις από τρίτους, ο ΟΤΕ υλοποίησε την απαραίτητη τηλεπικοινωνιακή υποδομή σε χρόνους – ρεκόρ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές δοκιμές και μετρήσεις στο ΟΑΚΑ, στο IBC κ.α. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ΟΤΕ θα προσφέρει άρτιες, αξιόπιστες και ποιοτικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Σε δήλωση που έκανε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης στο τέλος της ξενάγησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει ο ΟΤΕ και η Cosmote αναφέροντας σχετικά: ”Ο εθνικός στόχος της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και από την επάρκεια και την ποιότητα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το τεράστιο έργο που έχει επιτελεσθεί και κυρίως από την έμφαση που έχει δοθεί στην ασφαλή και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών. Από την ενημέρωση που είχα σήμερα είμαι πεπεισμένος ότι ο ΟΤΕ θα ανταποκριθεί άρτια και αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v