Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Olympic Air: Επίσκεψη μαθητών στον Κ. Παπούλια

Δεκτοί έγιναν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δέκα εγκλωβισμένοι μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, στα κατεχόμενα της Κύπρου, που επισκέπτονται την Ελλάδα με πρωτοβουλία της Olympic Air και της MΡΒ.

Olympic Air: Επίσκεψη μαθητών στον Κ. Παπούλια
Δεκτοί έγιναν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια δέκα εγκλωβισμένοι μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, στα κατεχόμενα της Κύπρου, που επισκέπτονται την Ελλάδα με πρωτοβουλία της Olympic Air και της Marfin Popular Bank.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού καλωσόρισε τους μαθητές στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε:

«Είστε μια μεγάλη ελπίδα. Και θα έρθει η μεγάλη ημέρα που την περιμένουμε όλοι, που αγωνιζόμαστε όλοι. Εσείς όμως έχετε μεγάλη θέληση και μεγάλη πίστη. Αντέχετε αυτό που ζείτε. Ζείτε όμως με την ελπίδα ότι η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη, ότι η Κύπρος θα είναι ενωμένη. Και ότι και οι δύο Κοινότητες θα ζουν ειρηνικά και δημιουργικά. Μέχρι τότε δεν έχω παρά να σας πω να είστε καλά, να ζείτε μ’αυτή την ελπίδα, να ζείτε μ’αυτό το όνειρο, όπως κάνουμε και εμείς.Θέλω ιδιαίτερα να σας συγχαρώ, γιατί θέλει δύναμη ψυχική αυτό που κάνετε. Και πάλι καλωσορίσατε»

Μαθητής από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, παρατήρησε:

«Κύριε Πρόεδρε, επειδή είπατε για την ελπίδα που πρέπει να έχουμε. Επειδή όπως γνωρίζετε στην κατεχόμενη πατρίδα μας που ζούμε εμείς, οι αριθμοί είναι εναντίον μας και τα χρόνια περνούν. Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε αυτός ο χρόνος να μην πάει πιο μακριά. Να βρεθεί μια λύση πιο σύντομα στο Κυπριακό πρόβλημα».

Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε:

«Υπάρχει βέβαια το πρόβλημα, ότι τα τηλέφωνά σας πρέπει να περάσουν από τον τουρκικό τομέα. Θα ρθει η μέρα. Το λέγω εγώ που πέρασα κατοχές, πολέμησα τότε τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, πολέμησα τη χούντα. Είμαι αισιόδοξος».

Η εβδομαδιαία εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή των μαθητών από τα κατεχόμενα της Κύπρου, γίνεται με την υποστήριξη των εταιρειών Vivartia (La Pasteria) και Attica (Blue Star Ferries), του ομίλου Marfin Investment Group, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κρουαζιέρα στις Κυκλάδες, ταξίδι στο Γαλαξίδι, επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ευγενίδειο Ίδρυμα. Τα παιδιά διαμένουν στο ξενοδοχείο Acropol. Μαθητές και οι συνοδοί θα αναχωρήσουν το Σάββατο 26 Ιουνίου για την Κύπρο με αεροσκάφος της Olympic Air.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v