Είκοσι χιλιάδες απολύσεις από τον όμιλο ThyssenKrupp

Ο όμιλος ThyssenKrupp θα προβεί σε 20.000 νέες απολύσεις το νέο οικονομικό έτος, μετά την κατάργηση 12.000 θέσεων εργασίας αυτό που μόλις τέλειωσε. Η διοίκηση του ομίλου έλαβε την απόφαση αυτή εξ αιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung το Σάββατο. «Μέσω αποεπενδύσεων και αναδιατάξεων, το προσωπικό της εταιρίας το επόμενο οικονομικ

  • Ant1
Είκοσι χιλιάδες απολύσεις από τον όμιλο ThyssenKrupp

Ο όμιλος ThyssenKrupp θα προβεί σε 20.000 νέες απολύσεις το νέο οικονομικό έτος, μετά την κατάργηση 12.000 θέσεων εργασίας αυτό που μόλις τέλειωσε. Η διοίκηση του ομίλου έλαβε την απόφαση αυτή εξ αιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung το Σάββατο.

«Μέσω αποεπενδύσεων και αναδιατάξεων, το προσωπικό της εταιρίας το επόμενο οικονομικό έτος θα μειωθεί ξανά κατά 15.000 έως 20.000 θέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου Έκχαρτ Σουλτς.

Οι περισσότερες απολύσεις θα είναι αποτέλεσμα της πώλησης θυγατρικών και τμημάτων του ομίλου, ενώ 2-3.000 ακόμα εργαζόμενοι θα απολυθούν από τον διοικητικό τομέα στη Γερμανία και στο εξωτερικό, κατά τις δηλώσεις του Σουλτς στην Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε.

Η ThyssenKrupp μείωσε κατά 12.000 τους εργαζομένους της στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Ρουμανία το οικονομικό έτος 2008-2009, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v