Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντάσσονται τα κατηγορητήρια για το Βατοπέδι

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση του Βατοπεδίου και ήδη οι εφέτες ανακριτές  συντάσσουν κατηγορητήρια σε βάρος 31 τουλάχιστον μή πολιτικών προσώπων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συντάσσονται τα κατηγορητήρια για το Βατοπέδι
Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση του Βατοπεδίου και ήδη οι εφέτες ανακριτές κ. Ειρήνη Καλού και Νικήτας Χριστόπουλος συντάσσουν κατηγορητήρια σε βάρος 31 τουλάχιστον μή πολιτικών προσώπων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο της ερευνάς τους, οι εφέτες ανακριτές έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις από 44 άτομα και προσεχώς αναμένεται να προσωποποιήσουν την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί in rem για εξι κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Την δίωξη η οποία αφορά σε μη πολιτικά πρόσωπα , άσκησε τον περασμένο Μάιο ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Κυριάκος Καρούτσος και αφορά τα εξής αδικήματα: απιστία, απάτη, ψευδή βεβαίωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, παράβαση καθήκοντος, παράνομη μεταβίβαση μνημείου και παράβαση του νόμου περί κτισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κατηγορητήρια που συντάσσουν οι εφέτες ανακριτές, θα υπάρχουν αναφορές στον ρόλο πολιτικών προσώπων παρά το γεγονός οτι οι οποίες ποινικές ευθύνες τους έχουν παραγραφεί.

Υπενθυμίζεται οτι στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας , τέθηκε δύο φορές ζήτημα διαβίβασης της δικογραφίας στην Βουλή. Ωστόσο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε οτι δεν συνέτρεχε λόγος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v