Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Siemens: Καθυστερεί η έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου

Εν αμφιβόλω τίθεται η έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου στην χώρα μας μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Μονάχου να ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα επιβολής ποινής στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο.

Siemens: Καθυστερεί η έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου
Εν αμφιβόλω τίθεται η έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου στην χώρα μας μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Μονάχου να ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα επιβολής ποινής στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων την περίοδο 2004-2007.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός ο οποίος ερευνά το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης, αναμένεται να μεταβεί την Τετάρτη στο Μόναχο προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξέλιξη της διαδικασίας έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα , κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν ότι η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου θα καθυστερήσει αλλά δεν πρόκειται να ματαιωθεί και προς τούτο εξετάζονται όλες οι δικονομικές δυνατότητες.

Πάντως η απόφαση της γερμανίδας εισαγγελέα να ζητήσει επιβολή ποινής στον κ. Χριστοφοράκο για δωροδοκίες σε πολιτικά κόμματα την περίοδο 2004-2007 κρίνεται ως σημαντικότατη εξέλιξη καθώς , περαν όλων των άλλων, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται από την γερμανική Δικαιοσύνη η εκροή μαύρου χρήματος από την Siemens προς πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.

Ως προς την εκδοση του κ. Χριστοφοράκου , νομικοί κύκλοι εκτιμούν οτι η απόφαση αυτή της γερμανίδας εισαγγελέα δίνει πλεονέκτημα στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας καθώς ασκώντας τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα μπορεί να καθυστερήσει έως και ένα χρόνο την παράδοσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v