Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος γύρος απολογιών για την υπόθεση των ομολόγων

Νέες κλήσεις προς απολογία σε τρείς νόμιμους εκπροσώπους δυο ασφαλιστικών Ταμείων, απέστειλε ο εφέτης ανακριτής κ. Γιάννης Λέκκας ο οποίος ερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Νέος γύρος απολογιών για την υπόθεση των ομολόγων
Νέες κλήσεις προς απολογία σε τρεις νόμιμους εκπροσώπους δυο ασφαλιστικών Ταμείων, απέστειλε ο εφέτης ανακριτής κ. Γιάννης Λέκκας ο οποίος ερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Ειδικότερα ο εφέτης ανακριτής κάλεσε προς απολογία στις αρχές Αυγούστου τρία πρόσωπα, εκπροσώπους του ΤΕΑΥΦΕ και του ΤΕΑΠΟΚΑ.

Εν τω μεταξύ στις 29 και 30 Ιουλίου αναμένεται να απολογηθούν για τα κακουργήματα της απιστίας, της απάτης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ο τέως πρόεδρος και η τέως γενική διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης και Παναγιώτα Καραδήμα.

Επιπλέον, στις 4 Αυγούστου αναμένεται να απολογηθεί για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απιστία σε βάρος του Δημοσίου ο πρωην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν αγοραπωλησίες ομολόγων από τις οποίες το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας φέρεται να ζημιώθηκε κατα 1,4 εκατ. Ευρώ. Για την ίδια υπόθεση έχει κληθεί προς απολογία και ο πρώην υπεύθυνος της χρηματιστηριακής Αrtion κ. Γιάννης Καλογεράκης.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης αυτών των απολογιών, ο εφέτης ανακριτής θα ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων προς απολογία σε υπευθύνους χρηματιστηριακών εταιρειών που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία των ομολόγων.

Εκ των πρώτων που θα κληθούν προς απολογία αναμένεται να είναι οι υπεύθυνοι της «Ακρόπολις ΑΧΕ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v