Στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Γ. Παπανδρέου

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα λάβει μέρος στην συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των εν ενεργεία σοσιαλιστών πρωθυπουργών. πως ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, η ατζέντα περιλαμβάνει τρία θέματα, με πρώτο εκείνο της επανεκλογής Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  • Ant1
Στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Γ. Παπανδρέου

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα λάβει μέρος στην συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των εν ενεργεία σοσιαλιστών πρωθυπουργών.

Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, η ατζέντα περιλαμβάνει τρία θέματα, με πρώτο εκείνο της επανεκλογής Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι κατά της επανεκλογής Μπαρόζο και για αυτά που πρεσβεύει, αλλά και αποτιμώντας την προηγούμενη θητεία του», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι υπάρχει επιστολή του προέδρου της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Σουλτς με την οποία ζητά να μην ληφθεί απόφαση για τον κ. Μπαρόζο στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά να αναβληθεί αυτή για μετά το ιρλανδικό δημοψήφισμα και αφού τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Το δεύτερο θέμα της ατζέντας αφορά την οικονομική κρίση, για το οποίο, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταθέσει τις προτάσεις του Κινήματος «όπως τις είχαμε καταθέσει και πριν τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα».

Το τρίτο θέμα στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα αφορά την λαθρομετανάστευση, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τα οκτώ σημεία που πρόσφατα πρότεινε και θα αναφερθεί και σε θέματα ευρωπαϊκών συνόρων και κοινοτικής αλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v