Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote:Ο ρόλος της χορηγίας στον πολιτισμό

Με μια ανοιχτή συζήτηση για το ρόλο της χορηγίας στον Πολιτισμό άνοιξε η αυλαία της επικοινωνίας για τη 2η Μπιενάλε της Αθήνας 2009, που στηρίζει η COSMOTE ως μέγας χορηγός.

Cosmote:Ο ρόλος της χορηγίας στον πολιτισμό
Με μια ανοιχτή συζήτηση για το ρόλο της χορηγίας στον Πολιτισμό άνοιξε η αυλαία της επικοινωνίας για τη 2η Μπιενάλε της Αθήνας 2009, που στηρίζει η COSMOTE ως Μέγας Χορηγός.

Για την υλοποίηση της φετινής διοργάνωσης καθοριστική είναι η συμβολή της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού, που από τα πρώτα της βήματα στέκεται δίπλα σε προσπάθειες ανάδειξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας φέρνοντας το ελληνικό κοινό κοντά σε σημαντικά διεθνή γεγονότα πολιτισμού.

Με το μήνυμα «Βλέπουμε ένα κόσμο όπως Εσύ. Γεμάτο δημιουργία» και μέσα από μια σειρά πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της Μπιενάλε, η COSMOTE, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, προσκαλεί και εκείνη από την πλευρά της το κοινό να γνωρίσει καταξιωμένους έλληνες και διεθνείς δημιουργούς της σύγχρονης τέχνης.

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2009 στην Παραλιακή ζώνη του Φαλήρου, 130 και πλέον καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να αποδώσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, το κεντρικό concept της φετινής έκθεσης HEAVEN («Παράδεισος»).

Επιμελητές της έκθεσης είναι οι: Δημήτρης Παπαϊωάννου & Ζάφος Ξαγοράρης, Chus Martinez, Cay Sophie Rabinowitz, Νάντια Αργυροπούλου, Diana Baldon, Χριστόφορος Μαρίνος, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός υλοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Αγγελιδάκη.

Στην ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Έχει ο Παράδεισος Χορηγό;» που συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, κ. Πάσχος Μανδραβέλης, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Θοδωρής Δραβίλλας, οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές της Μπιενάλε, XYZ, ο Δρ. Πολιτιστικής Χορηγίας, κ. Πέτρος Ζούνης, η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, Δρ. Μαριλένα Φατσέα, ο σκηνοθέτης – χορογράφος, κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, και ο συντάκτης της εφημερίδας Athens Voice, κ. Δημήτρης Μαστρογιαννίτης.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Θ. Δραβίλλας, μίλησε για τη σημασία που δίνει το ΥΠΠΟ στην ανάπτυξη του θεσμού της πολιτιστικής χορηγίας. Υπογράμμισε ότι χωρίς να αποποιείται το κράτος του ρόλου του και των ευθυνών του, διακρίνει στον ιδιωτικό τομέα έναν εταίρο στη διάδοση των πολιτιστικών αγαθών προς όφελος των πολιτών.

Τους άξονες του προβληματισμού στο θέμα «Πολιτισμός και Χορηγία» έθεσε ο κ. Μανδραβέλης, σημειώνοντας πως ο διάλογος για το ρόλο της πολιτείας και των ιδιωτικών φορέων στη διαχείριση των πολιτιστικών δράσεων έχει ανοίξει και αναμένεται να είναι έντονος, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v