Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατάθεση για υπόθεση Γερμανός έδωσε ο Γ. Μανώλης

Κατάθεση στον 20 τακτικό ανακριτή κ. Απόστολο Ζαβιτσάνο ο οποίος ερευνά το θέμα της εξαγοράς έναντι 1,3 δισ. Ευρώ της αλυσίδας «Γερμανός » από την Cosmote έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης.

  • της Εύας Καραμανώλη
Κατάθεση για υπόθεση Γερμανός έδωσε ο Γ. Μανώλης
Κατάθεση στον 20 τακτικό ανακριτή κ. Απόστολο Ζαβιτσάνο ο οποίος ερευνά το θέμα της εξαγοράς έναντι 1,3 δισ. ευρώ της αλυσίδας «Γερμανός » από την Cosmote έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής επανέλαβε ότι το τίμημα ήταν ιδιαίτερα υψηλό και υποστήριξε οτι τα συμβαλλόμενα μέρη είχαν προσυνεννοηθεί με αποτέλεσμα να υφίσταται θέμα χειραγώγησης της μετοχής της «Γερμανός».

Ενώπιον του ανακριτή, ο Γιάννης Μανώλης φέρεται να υπογράμμισε ότι δεν ασκήθηκαν πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα ωστόσο επανέλαβε ότι η συμφωνία για την εξαγορά της Γερμανός τελούσε εν γνώσει του τότε υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη.

Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του προέδρου του ΟΤΕ και της Cosmote κ. Παναγή Βουρλούμη, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου καθώς και σε βάρος μελών του Δ.Σ. της Cosmote. Επιπλέον για την ίδια υπόθεση διώκονται ο Παναγιώτης Γερμανός, μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας καθώς και αρμόδιοι από την χρηματιστηριακή εταιρεία Eurobank Sec.

Tα αδικήματα για τα οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες αφορούν απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και χειραγώγηση μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως οτι στο αστικό μέρος της υπόθεσης με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ακυρώθηκε το πρόστιμο των 580.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα διοικητικά στελέχη της εταιρείας Γερμανός καθώς το δικαστήριο έκρινε οτι δεν τελέστηκε το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών.

Με την ίδια απόφαση ακυρώθηκε και το πρόστιμο των 80.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην Eurobank ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v