Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Θ. Καρατζά

Εκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να πραγματοποιήσει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας λόγω του θανάτου του προέδρου του και διοικητή της Τράπεζας, Θεόδωρου Καρατζά. Συλληπητήρια από Ν. Χριστοδουλάκη και διοικητικό συμβούλιο ΕΧΑΕ.

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Θ. Καρατζά
Συνεδριάζει σήμερα στις 19.15, εκτάκτως, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας λόγω του θανάτου του προέδρου του και διοικητή της Τράπεζας, Θεόδωρου Καρατζά.

Εξάλλου, τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Θόδωρου Καρατζά, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, η απώλεια του οποίου δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης.

Ο Θόδωρος Καρατζάς διακρίθηκε για το ήθος του, την αξιοπρέπεια του και την αξιοσύνη του στους χώρους που δραστηριοποιήθηκε κατά την διάρκεια της πολύχρονης συμμετοχής του στα κοινά. Ήταν ο πρωτεργάτης στην προσπάθεια της Εθνικής Τράπεζας για εξυγίανση και ανάπτυξη και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη της Εθνικής ως μίας κορυφαίας Τράπεζας στο Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, επισημαίνει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Η συμβολή του στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας υπήρξε καθοριστική και καταλυτική. Ως Γενικός Γραμματέας και στην συνέχεια ως Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια σταθεροποίησης της Ελληνικής Οικονομίας και ιδιαίτερα με το πόρισμα της ”Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του Τραπεζικού Συστήματος” το οποίο απετέλεσε τον κινητήριο μοχλό για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του χώρου των Τραπεζών. Αποτελώντας ένα μεγάλο κεφάλαιο για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, ο Θ. Καρατζάς αφήνει παρακαταθήκη το έργο του, καταλήγει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Παράλληλα, συνήλθε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικά Χρηματιστήρια, εκτάκτως, άμα τη ανακοινώσει του θανάτου του Θεοδώρου Καρατζά, Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, ανδρός του οποίου η συμβολή στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της κεφαλαιαγοράς της χώρας υπήρξε πολύτιμη, επί μακράν σειράν ετών.

Το δ.σ. αποφάσισε ομόφωνα να παρακολουθήσει την κηδεία του εκλιπόντος, να εκφράσει βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και να διαθέσει στην μνήμη του, υπέρ ευαγών ιδρυμάτων, ποσό 10.000 ευρώ.

Επίσης, η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωση της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ”κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του, τόσο στην Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας όσο και σε όλες τις προηγούμενες θέσεις ευθύνης που κατείχε, ο Θεόδωρος Καρατζάς συνέβαλε σημαντικά στην απελευθέρωση της ελληνικής χρηματοπιστωτικής αγοράς και στον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος της χώρας μας”.

Ο θανατός του προκαλεί θλίψη όχι μόνο στον ελληνικό οικονομικό κόσμο, αλλά και στους εταίρους της Εθνικής Τράπεζας στο εξωτερικό, όπου ο Θεόδωρος Καρατζάς έχαιρε μεγάλης εκτίμησης, αναφέρει η κ. Μπακογιάννη.

Σε ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ αναφέρεται στην εποικοδομητική και ειλικρινή συνεργασία που είχε με τον Θ. Καρατζά για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα του κλάδου ”με τις διαφωνίες μας αλλά πάντοτε με στόχο το κοινό καλό και η απώλεια του θα γίνει αισθητή για όλους μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v