Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αναστήλωση του κάστρου της Καρύταινα

Η Εθνική στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Δράσης “Ευθύνη”, αποφάσισε να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη δαπάνη για τη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης για την αναστήλωση του Ιστορικού Κάστρου της Καρύταινας.

ΕΤΕ: Αναστήλωση του κάστρου της Καρύταινα
Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Δράσης “Ευθύνη”, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Γόρτυνος, αποφάσισε να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη δαπάνη για τη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης για την αναστήλωση του Ιστορικού Κάστρου της Καρύταινας, ενός εκ των σημαντικότερων πολιτιστικών μνημείων της Πελοποννήσου.

Το Κάστρο της Καρύταινας, χτισμένο στα μέσα του 13ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 οχυρώθηκε από το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριό του κατά τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Η μελέτη για την αναστήλωση ενός τόσο σημαντικού μνημείου αποκτά ιδιαίτερη σημασία τόσο για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όσο και για την προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας μας.

Το έργο της μελέτης για την αναστήλωση του Κάστρου έχει ανατεθεί από το Δήμο Γόρτυνος σε έμπειρη ομάδα επιστημόνων με εξειδίκευση σε θέματα αποκατάστασης μνημείων.

Ο Δήμος Γόρτυνος είναι ένας από τους 43 πυρόπληκτους Δήμους, που ενισχύθηκαν από την Εθνική Τράπεζα για την αποκατάσταση των ζημιών τους από την οικολογική καταστροφή των πυρκαγιών του 2007.

Η Εθνική Τράπεζα, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την κοινωνική της ευαισθησία, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλη την επικράτεια, που αναδεικνύουν την εθνική μας κληρονομιά και προάγουν τον πολιτισμό μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v