Πτώση έως και 50% σημείωσαν οι τιμές στις πρώτες ύλες για την παρασκευή του ψωμιού, αλλά η τιμή της φραντζόλας με τα 350 γραμμάρια βάρος, φθάνει τα 80 λεπτά.
Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι καταναλωτές αλλά και οι παραγωγοί σιταριού που κάνουν λόγο για καρτέλ και πετούν το μπαλάκι στους αλευρο-παραγωγούς, όπως και οι αρτοποιοί, που επισημαίνουν ότι το αλεύρι αυξήθηκε έως και 150% μέσα σε 1,5 χρόνο, εκείνοι όμως δεν ανέβασαν το ψωμί αντίστοιχα, κι έτσι τώρα δεν μπορούν να μειώσουν την τιμή.
Η τιμή του σιταριού μπορεί να έπεσε, σύμφωνα με τα όσα λένε οι παραγωγοί, το αλεύρι όμως παραμένει ακριβό, για αυτό και ζητούν ουσιαστικότερους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής.