Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκαταρκτική εξέταση για την τροπολογία Πάχτα

Τη διανέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με το θέμα των υπογραφών τριών βουλευτών στην τροπολογία Πάχτα για το Πόρτο Καρράς, διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή Γιώργου Κίρκου.

Προκαταρκτική εξέταση για την τροπολογία Πάχτα
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης όσον αφορά το θέμα που ανέκυψε με τις υπογραφές τριών βουλευτών στην τροπολογία Πάχτα για το Πόρτο Καρράς, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε η μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή Γιώργου Κίρκου, η υπογραφή του οποίου υπήρχε εν αγνοία του στην επίμαχη τροπολογία η οποία διαβιβάστηκε απο την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο βουλευτής με την αναφορά του τονίζει ότι δεν γνωρίζει ποιοί υπέγραψαν αντ’ αυτού την τροπολογία και ζητά απο τον εισαγγελέα να διερευνήσει την υπόθεση.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ελένη Σωτηροπούλου η οποία έλαβε την εντολή να διερευνήσει και τις καταγγελίες των βουλευτών Κ. Διαμαντή και Ε. Κουρουπλή αλλά και τις δηλώσεις του βουλευτή Γιάννη Ανθόπουλου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε υπογράψει αντί των συναδέλφων του.

Σε περίπτωση που απο την έρευνα προκύψουν ευθύνες πολιτικών προσώπων η δικογραφία θα αποσταλεί για τα περαιτέρω στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v