Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία για κατάργηση της ”τροπολογίας Πάχτα”

Την τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία καταργείται, από τότε που ίσχυσε, η τροπολογία βουλευτών που έγινε αποδεκτή κατά την πρόσφατη ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή, κατέθεσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης.

Τροπολογία για κατάργηση της ”τροπολογίας Πάχτα”
Κατατέθηκε, πριν από λίγο, στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ”καταργείται από τότε που ίσχυσε η τροπολογία βουλευτών, που έγινε αποδεκτή κατά την πρόσφατη ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή”, γνωστή ως ”τροπολογία Πάχτα”, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αποπομπών.

Την εν λόγω τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Ν. Χριστοδουλάκης, στο νομοσχέδιο για την ”αναπροσαρμογή των συντάξεων του Δημοσίου”, το οποίο εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

Νωρίτερα, επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν την κατάργηση της διάταξης που αφορά στην τουριστική και βιομηχανική αξιοποίηση εκτάσεων στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Σιούφας, Πρ. Παυλόπουλος, Γ. Αλογοσκούφης. Δ. Κωστόπουλος, Αθ. Νάκος, Απ.Ανδρεουλάκος και Γ. Κανταρτζής, με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, πρότειναν να καταργηθεί από την ημερομηνία ισχύος της η συγκεκριμένη διάταξη.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι ”η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε με απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία, που ισοδυναμούσε με παραπλάνηση της Βουλής”, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. καταψήφισε αυτή την τροπολογία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v