Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Θύελλα” στην κυβέρνηση λόγω Πόρτο Καρράς

Αποδεκτή έκανε, απόψε, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών Χ. Πάχτα, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις για την τροπολογία που αφορά στην επέκταση του Πόρτο Καρράς. Εκτός ψηφοδελτίων τίθενται ο κ. Πάχτας και άλλοι 9 βουλευτές μετα και απο σχετική απαίτηση του Γ. Παπανδρέου.

”Θύελλα” στην κυβέρνηση λόγω Πόρτο Καρράς
Πολιτική θύελλα προκάλεσε στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ η τροπολογία του υφυπουργού Χρ. Πάχτα για το Πόρτο Καρράς, την οποία είχαν υπογράψει άλλοι εννέα βουλευτές.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αποδέχτηκε επίσημα την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών Χρ. Πάχτα, ενώ εν συνεχεία γνωστοποιήθηκε από το Εκτελεστικό Γραφείο ότι και οι βουλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Η παραίτηση του κ. Πάχτα, ήρθε ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρωτοβουλία του ιδίου και οκτώ άλλων βουλευτών, για την προώθηση στην Βουλή της τροπολογίας που αφορά στην επέκταση του Πόρτο Καρράς, (με την ανέγερση τουριστικών κατοικιών σε μεγάλη έκταση που θεωρείται δασική), συμφερόντων του ομίλου της εισηγμένης εταιρίας Τεχνική Ολυμπιακή.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή τους για την πρωτοβουλία αυτή του κ. Χ. Πάχτα, εξέφρασαν επισήμως ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και η κ. Βάσω Παπανδρέου.

Χθες μάλιστα, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι θα καταργηθεί η επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, για το ”Πόρτο Καρράς”.

Σήμερα υπήρξε παρέμβαση και του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του κ. Πάχτα αλλά και την αποπομπή του ιδίου και των υπολοίπων βουλευτών που υπέγραψαν την τροπολογία, από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος.

Τόσο ο κ. Πάχτας όσο και λοιποί βουλευτές δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια των εκλογών, με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Πρόκειται για τους βουλευτές Ι. Ανθόπουλο, Σπ. Βούγια, Κ. Διαμαντή, Θ. Κατσανέβα, Γ. Κίρκο, Π. Κουρουπλή, Ν. Στρατηλάτη Ν. Φλώρο και Αλ. Χρυσανθακόπουλο.

Σημειώνεται ότι την άμεση παραίτηση του υφυπουργού Οικονομίας αλλά και την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια όλων των εμπλεκόμενων βουλευτών, είχε ζητήσει προηγουμένως η Ν. Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της Θ. Ρουσόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v