Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδοκυβερνητική διαμάχη για το Πόρτο Καρράς

Ενδοκυβερνητική διαμάχη σχετικά με την παραχώρηση της δυνατότητας οικοδόμησης δασικών εκτάσεων στο Πόρτο Καρράς, ιδιοκτησίας της Τεχνικής Ολυμπιακής, ξέσπασε σήμερα Πέμπτη.

Ενδοκυβερνητική διαμάχη για το Πόρτο Καρράς
Ενδοκυβερνητική διαμάχη σχετικά με την παραχώρηση της δυνατότητας οικοδόμησης δασικών εκτάσεων στο Πόρτο Καρράς, ιδιοκτησίας της Τεχνικής Ολυμπιακής, ξέσπασε σήμερα Πέμπτη, καθώς ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης ζήτησε την κατάργηση της τροπολογίας που είχε ψηφιστεί χθες το βράδυ με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομίας Χ. Πάχτα.

Με δήλωσή του ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρει ότι ”η τροπολογία που συζητήθηκε από ορισμένους βουλευτές και δυστυχώς ψηφίστηκε αργά το βράδυ (Τετάρτη), δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο”.

Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι σε συνεργασία με την κ. Β. Παπανδρέου, η οποία επίσης διαφωνεί με την τροπολογία αυτή, θα υπάρξει νέα τροπολογία στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα καταργεί την προηγούμενη. Η χθεσινή τροπολογία δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Παράλληλα, ο Βουλευτής της Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Είναι πλέον πρόδηλο ότι ο μόνος λόγος που η κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί ανοιχτή τη Βουλή, ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές, είναι η προώθηση σκανδαλωδών ρυθμίσεων.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πάχτας κατά τη χθεσινή συζήτηση αποδέχθηκε μη διανεμηθείσα τροπολογία που αλλάζει τους όρους δόμησης σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της εκλογικής του περιφέρειας, παραπλανώντας τη Βουλή σαν άλλος χαρτοκλέφτης.

Την τροπολογία αυτή την είχε δύο φορές σταματήσει η Νέα Δημοκρατία όταν ο κ. Πάχτας είχε προσπαθήσει να την περάσει ως κυβερνητική τροπολογία.

Πρόκειται για μια χαριστική ρύθμιση, που πέρασε με μια απαράδεκτη διαδικασία. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιστρέψει άμεσα την κατάσταση που δημιουργήθηκε με αυτό τον τρόπο. Δεν επιτρέπεται να εξαπατάται η Βουλή στο νομοθετικό της έργο.”

Άκης Χαραλαμπίδης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v