Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Bράβευσε 391 αριστούχους αποφοίτους

Η  Eurobank EFG βράβευσε 391 αριστούχους αποφοίτους από 412 Λύκεια του Νομού Αττικής που πέτυχαν τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Eurobank: Bράβευσε 391 αριστούχους αποφοίτους
«Μια σύγχρονη Παιδεία, μια αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία, αποτελούν αναμφίβολα στόχο εθνικής σημασίας και την μεγαλύτερη πρόκληση και επένδυση για το μέλλον. Αυτή η Παιδεία είναι δικαίωμα για τους νέους και υποχρέωση όλων μας».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG, κ. Μιχάλης Κολακίδης, κατά την τελετή βράβευσης (Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008), 391 αριστούχων αποφοίτων από 412 Λύκεια του Νομού Αττικής που πέτυχαν τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας κ. Μιχάλης Βλασταράκης βράβευσε επίσης επτά (7) λύκεια από τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές περιφέρειες του Νομού. Συνολικά κατά τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» βραβεύθηκαν 1197 αριστούχοι από όλη την Ελλάδα.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» η Eurobank έχει βραβεύσει περίπου 5700 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα. «Στην προσπάθεια αυτών των παιδιών, τόνισε ο κ. Κολακίδης, ο τραπεζικός Όμιλος Eurobank EFG, νοιώθει χρέος να δηλώνει δημιουργικά παρών. Με τον τρόπο αυτό αισθανόμαστε ότι έχουμε, και θα συνεχίσουμε να έχουμε, μια θετική και ουσιαστική κοινωνική συνεισφορά, και επιστρέφουμε στην κοινωνία, με τρόπο εποικοδομητικό και δημιουργικό, ένα μέρος του οικονομικού αποτελέσματος που επιτυγχάνουμε μέσα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Αυτή τη συνεισφορά, στο μέτρο του δυνατού, τη δίνουμε μέσα από την προσπάθειά μας να υποστηρίζουμε χορηγικά τομείς όπου εκδηλώνονται οι πιο ζωτικές δυνάμεις της κοινωνίας όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και το Περιβάλλον».

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος σε χαιρετισμό του τόνισε ότι «η βράβευση αυτή αποτελεί μια μεγάλη στιγμή γιατί επιβραβεύει την αξιοσύνη. Επιβραβεύει τους μαθητές που διακρίθηκαν για τη συστηματική προσπάθεια και την επιστημονική πειθαρχία με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης, αλλά και τους γονείς τους για τη στήριξη που προσέφεραν στα παιδιά τους. Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Eurobank, γιατί υπηρετούν ηθικούς στόχους και καλούς σκοπούς. Στην εποχή της εγκατάλειψης των παραδοσιακών αρχών που βιώνουμε, η συνταύτιση της Παιδείας με την Ελευθερία είναι αναγκαία. Η εμπιστοσύνη στις παραδόσεις μας που στηρίζονται σε άφθαρτες αξίες είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαραίτητη, προκειμένου να γνωρίζουμε ότι κάθε κοινωνία πρέπει να σέβεται τα ατομικά δικαιώματα. Κανείς δεν πρέπει να προβαίνει σε πράξεις καταπάτησης αυτών των δικαιωμάτων, όπως συνέβη με τα πρόσφατα γεγονότα, τα οποία μας έθλιψαν όλους και έπληξαν το κύρος των δημοκρατικών μας θεσμών. Μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να συνδυάζει την ελευθερία με την τάξη και την τάξη με την ελευθερία. Η χώρα μας, βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, όμως με υπευθυνότητα και τη συνεργασία όλων μπορούμε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας είναι περήφανο γιατί οι απόφοιτοι των σχολείων μας συνεχίζουν να διακρίνονται και στον επαγγελματικό στίβο, ωστόσο γνωρίζουμε ότι πρέπει να προσθέσουμε πολλά. Όμως πρωτοβουλίες, και κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα προερχόμενες, όπως αυτή, μπορούν να στηρίξουν περισσότερο το ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός που οφείλουμε να κάνουμε ως κοινωνία».

Μέσα από το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» η Eurobank θέλει να ενθαρρύνει με συμβολικό τρόπο την προσπάθεια των νέων μας για μόρφωση σαν την πιο ασφαλή οδό προς την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Θέλει να αναδείξει αξίες όπως η προσπάθεια, η συνέπεια, η ευγενής άμιλλα, η αναζήτηση της ποιότητας, η επιδίωξη της γνώσης, η διεκδίκηση της επιτυχίας. Απευθυνόμενος προς τους βραβευθέντες ο κ. Μ. Κολακίδης επεσήμανε «Οι νέοι μας, το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο τμήμα κάθε κοινωνίας, έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη ενθάρρυνσης και πίστης σε αξίες που να τους εμπνέουν και να τους καθοδηγούν. Όλα όσα γίνονται γύρω μας το τελευταίο διάστημα μας κάνουν να σκεπτόμαστε ακόμα πιο έντονα ότι ζώντας καθημερινά σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, κατάρρευσης αξιών, αλλά και μεγάλων απαιτήσεων και ανταγωνισμού, οι νέοι μας συχνά αισθάνονται απογοητευμένοι, περιθωριοποιημένοι, αδύναμοι και αποπροσανατολισμένοι.
Σε ένα τέτοιο κλίμα εύκολα κλονίζεται η εμπιστοσύνη των νέων σε θεσμούς και αξίες, ακόμα και στο ίδιο το αγαθό της Παιδείας. Επειδή όμως αναμφισβήτητα η Γνώση και η Παιδεία αποτελούν θεμέλιο λίθο μιας πολιτισμένης κοινωνίας, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την ατομική και συλλογική εξέλιξη και ελευθερία, είναι υποχρέωση όλων μας να προσπαθούμε συνειδητά και με ειλικρίνεια να την ενισχύσουμε και να την προστατεύσουμε από κάθε κίνδυνο απαξίωσης. Ο Αριστοτέλης τόνιζε πως «όσοι μελέτησαν την τέχνη της διοίκησης έχουν πεισθεί ότι η τύχη των κρατών εξαρτάται κυρίως από την εκπαίδευση των νέων».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Κυριακούσης, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ, οι βουλευτές, Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας και Α’ Αθηνών κα Αναστασία Συλβάνα Ράπτη , η Προϊσταμένη του τμήματος Επιστημανικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χάρις Σχολινάκη – Χελιώτη, στελέχη από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς και μαθητές.-

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v