Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοβουλία Eurobank για τα μονοπάτια της Ελλάδας

Η κοινή πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και της Eurobank για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού τρόπου γνωριμίας με τη φύση, τις παραδόσεις και τα ιστορικά στοιχεία του τόπου μας, παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη 4/12, σε συνέντευξη τύπου.

Πρωτοβουλία Eurobank για τα μονοπάτια της Ελλάδας
Η κοινή πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και της Eurobank EFG για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού τρόπου γνωριμίας με τη φύση, τις παραδόσεις και τα ιστορικά στοιχεία του τόπου μας, παρουσιάστηκε σήμερα (Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008) σε συνέντευξη τύπου.

Μέσα από την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για την προσπάθεια αυτή, το monopatia.skai.gr, όλοι οι Έλληνες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να μοιρασθούν με τους συμπολίτες μας το αγαπημένο τους μονοπάτι. Στην ιστοσελίδα αυτή την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 32.000 άτομα, κατατέθηκαν 190 προτάσεις, σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Έξι από τις πληρέστερες προτάσεις ενσωματώθηκαν στην τηλεοπτική επικοινωνία της πρωτοβουλίας, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ οκτώ παρουσιάστηκαν μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ 100,3, του RED 96,3 και του Αngel 88,9.

Μέσα από τα εκατοντάδες μονοπάτια που διαθέτει η πατρίδα μας, ο ΣΚΑΪ και η Eurobank επέλεξαν δέκα, όπου με τη βοήθεια τοπικών φορέων και τοπικών Ορειβατικών Συλλόγων, προχώρησαν στην ανάπλαση και συντήρησή τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Στον Όλυμπο έγιναν εργασίες συντήρησης και ανάπλασης τριών μονοπατιών, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και το Δασαρχείο Λιτόχωρου.

Στην Πάρνηθα έγιναν εργασίες συντήρησης και ανάπλασης τριών μονοπατιών σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Ορειβατικό Σύλλογο Φυλής.

Στον Πάρνωνα έγιναν εργασίες συντήρησης και ανάπλασης τεσσάρων μονοπατιών σε συνεργασία με το Δασαρχείο Σπάρτης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το Μάιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις εκδηλώσεις παράδοσης των δέκα μονοπατιών που θα γίνουν την Άνοιξη του 2009.

Η Eurobank όμως, δεν μένει μόνο σε αυτό, αλλά αναλαμβάνει μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία: θα υιοθετήσει και θα συντηρεί, για τα επόμενα τρία χρόνια, ένα από τα τρία δίκτυα μονοπατιών (Όλυμπος, Πάρνηθα, Πάρνωνας).

Τέλος, στην αρχή του επόμενου έτους θα κυκλοφορήσει ένα λεύκωμα που θα περιλαμβάνει όλη αυτήν την προσπάθεια συντήρησης και ανάπλασης των δέκα μονοπατιών σε Όλυμπο, Πάρνηθα και Πάρνωνα, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί από δεκάδες φωτογραφίες που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v