Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βράβευση 152 αριστούχων από τη Eurobank

Βραβεία σε 152 αριστούχους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής απενεμήθησαν από την EFG Eurobank Ergasias, σε εκδήλωση που έγινε σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του νέου προγράμματος χορηγιών.

Βράβευση 152 αριστούχων από τη Eurobank
Βραβεία σε 152 αριστούχους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής απενεμήθησαν από την EFG Eurobank Ergasias, σε εκδήλωση που έγινε σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του νέου προγράμματος χορηγιών της τράπεζας ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα χορηγιών ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, που έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, σε όλη την Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ. Η πρωτοβουλία της Eurobank με το πρόγραμμα ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Την εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαχρήστος, τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Χρήστος Αγραπίδης και παράγοντες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Γκεσούλης λόγω κωλύματος στη Βουλή, έστειλε τον χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Θεόδωρος Χαριτίδης.

Στο κείμενο του κ. Γκεσούλη τονίζεται ότι: ”Το πρόγραμμα χορηγιών -Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία- αποτελεί μια επαινετή πρωτοβουλία της Eurobank, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας. Κατ’ αρχήν θέλω να συγχαρώ τους αριστούχους απόφοιτους μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι βραβεύονται σήμερα, καθώς και τα σχολεία και τους καθηγητές τους. Θεωρώ ότι η σημαντική τους αυτή επιτυχία είναι εφόδιο για τη μελλοντική τους εξέλιξη και πορεία, αλλά και αισιόδοξο μήνυμα για τη γενικότερη ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας μας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τη Eurobank, η οποία, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και τη γενικότερη χορηγική της παρουσία, στέκεται κοντά στους νέους του τόπου μας και επιβραβεύει τις προσπάθειές τους για περισσότερη γνώση και μόρφωση.

Επίσης, ότι το χορηγικό πρόγραμμα -Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία- εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη γενικότερη πεποίθησή μου ότι όλοι πρέπει να ”ακουμπάμε” στο σχολείο. Γύρω από κάθε σχολείο πρέπει να οικοδομούμε έναν όμιλο ανθρώπων που το αγαπά, το στηρίζει και εργάζεται δημιουργικά γι΄ αυτό, στον οποίο συμμετέχουν η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία με τις εκφράσεις της, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες κ.λ.π. Θέλουμε το σχολείο που δημιουργούμε, να είναι χώρος πολιτισμού και πνεύματος, να είναι χώρος κοινωνικής αναφοράς της γειτονιάς, και της περιοχής ευρύτερα”.

Ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Χρήστος Αγραπίδης, σε χαιρετισμό του, συνεχάρη κατ’ αρχήν ”την Eurobank γι΄αυτή τη μεγάλη της πρωτοβουλία. Μεγάλη και σε ότι αφορά την κλίμακα, το μέγεθος, αλλά μεγάλη και σε ότι αφορά τα μηνύματα που εκπέμπει. Από ότι θυμάμαι, ο χώρος της ελληνικής εκπαίδευσης είχε πολλά χρόνια να επωφεληθεί από μια χορηγία τέτοιου μεγέθους. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ήταν αυτή που γέννησε το θεσμό της χορηγίας”. Στη συνέχεια ο δήμαρχος έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θεσμό της χορηγίας για να καταλήξει ότι ”σήμερα η χώρα μας χρειάζεται τις χορηγίες περισσότερο από ποτέ. Γιατί μέσα από αυτές δίνουμε το μήνυμα ότι υπάρχει μια κοινωνία ζωντανή και λειτουργούσα”. Και κατέληξε ”ότι η χορηγία της Eurobank είναι σημαντική και για έναν άλλο λόγο. Δίνει έμφαση στο χώρο της παιδείας, ενισχύοντας την άμιλλα, τον αγώνα για διάκριση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπως αυτό της χώρας μας που έχει απόλυτη ανάγκη από αυτά τα δύο στοιχεία”.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Νικόλαος Καραμούζης έκανε στην αρχή ένα σύντομο απολογισμό του κοινωνικού έργου της Eurobank τονίζοντας ότι ”ο Όμιλός μας πιστεύει ότι μια δυναμική και επιτυχημένη επιχείρηση οφείλει να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να συνεισφέρει δημιουργικά και θετικά στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται. Για εμάς επομένως είναι απαραίτητο η κοινωνική μας προσφορά να παρακολουθεί χωρίς υστέρηση την αναπτυξιακή μας πορεία, αντανακλώντας έτσι τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και τις αξίες της Τράπεζας και των μετόχων της. Η πρώτη και μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η πετυχημένη πορεία της Τράπεζάς μας τα τελευταία χρόνια δημιούργησε 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Προσλάβαμε νέα παιδιά με όρεξη, ταλέντο, μόρφωση, δυναμισμό και τα εντάξαμε στον Όμιλό μας προσφέροντας ευκαιρίες και δυνατότητα καριέρας σ’ ένα δυναμικό περιβάλλον, έντονα αξιοκρατικό.

Ο κ. Νικόλαος Καραμούζης τόνισε επίσης, ότι στο πλαίσιο λοιπόν της παράδοσης που δημιούργησαν οι βασικοί μας μέτοχοι, ιδιαίτερα δε ο αείμνηστος Ιωάννης Λάτσης, η Τράπεζα από την ίδρυσή της έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο πρόγραμμα χορηγιών που εστιάζεται σε τρεις συγκεκριμένους τομείς της Ελληνικής Κοινωνίας: αυτούς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού”.

Καταλήγοντας ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ν. Καραμούζης επεσήμανε ότι: ”Ανταποκρινόμενη η Τράπεζα στις προκλήσεις της νέας εποχής επέλεξε να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος ”Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο, κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στην μόρφωση και την καλλιέργεια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v