Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινική δίωξη κατά Σ. Κόκκαλη για ρωσικό ΛΟΤΤΟ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γ. Προβατάρης, κατά του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη.

Ποινική δίωξη κατά Σ. Κόκκαλη για ρωσικό ΛΟΤΤΟ
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Προβατάρης, σε βάρος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.



Όπως αναφέρεται, η δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το καλοκαίρι το Εθνικό Ιδρυμα Αθλημάτων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας σε βάρος του επιχειρηματία.

Η υπόθεση αφορά ζημιά ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται ότι υπέστη το ρωσικό ίδρυμα από την υπόθεση της εγκατάστασης και λειτουργίας του παιχνιδιού ΛΟΤΤΟ στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα όσα καταλογίζουν οι Ρώσοι στην πλευρά Κόκκαλη, το 1994 η εταιρία European Games -που σύμφωνα με το Ίδρυμα είναι συμφερόντων του κ. Σωκράτη Κόκκαλη- εισέπραξε ποσό 15 εκατ. δολ. ως προκαταβολή για την ανάπτυξη και εγκατάσταση του δικτύου ΛΟΤΤΟ στη Ρωσία. Στη συνέχεια, πάντα κατά τους Ρώσους και σύμφωνα με το ΑΠΕ, η σύμβαση δεν προχώρησε ποτέ και ουδέποτε παραδόθηκαν τα προσυμφωνημένα τερματικά.



Η δικογραφία για την υπόθεση που αφορά και σε κάθε άλλο υπεύθυνο θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να διενεργήσει κύρια ανάκριση, καταλήγει το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v