Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαφωνία ανακριτή- εισαγγελέα για Κόκκαλη (update)

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και την εισαγγελέα Πρωτοδικών για το θέμα της δικογραφίας κατά του Σ. Κόκκαλη για την υπόθεση κατασκοπείας. Μήνυση Κόκκαλη κατά του γ.δ. του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων Ομοσπονδίας της Ρωσίας.

Διαφωνία ανακριτή- εισαγγελέα για Κόκκαλη (update)
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στον τέταρτο ειδικό ανακριτή Γιώργο Πουρνάρα και την αρμόδια εισαγγελέα Πρωτοδικών Φανή Κοντοθανάση για το θέμα της δικογραφίας κατά του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, σχετικά με την υπόθεση κατασκοπείας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο κ. Πουρνάρας εμμένει στην αρχική κρίση που είχε διατυπώσει για το θέμα και ζητά να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία που περιλαμβάνει πέντε κακουργήματα σε βάρος του επιχειρηματία.

Αντίθετα η κ. Κοντοθανάση έχει την άποψη ότι η υπόθεση Κόκκαλη χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Εξάλλου, μήνυση κατά του γενικού διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων Ομοσπονδίας της Ρωσίας Εβγκένι Ανατολιεβιτς Κοντορέρ και κατά του εκπροσώπου του Ιδρύματος Κυριάκου Μιχαηλίδη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης συκοφαντικής δυσφήμισης και απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Η μήνυση Κόκκαλη, όπως αναφέρεται σε σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, σχετίζεται με την υπόθεση αστικών απαιτήσεων του ρωσικού ιδρύματος απο την ελβετική εταιρία Sectro όσον αφορά την οργάνωση και λειτουργία του παιχνιδιού ΛΟΤΤΟ στην Ρωσία.

Οπως αναφέρει στη μήνυσή του ο επιχειρηματίας οι εκπρόσωποι του ρωσικού ιδρύματος έχουν στραφεί εναντίον του με μηνύσεις και αγωγές διεκδικώντας ποσό 15 εκατ. δολαρίων, ισχυριζόμενοι ψευδώς οτι η εταιρία Sectro είναι συμφερόντων δικών του.

Στη μήνυση παρατίθεται απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου της Γενεύης, το οποίο κλήθηκε πριν τρία χρόνια να λύσει την οικονομική διαφορά μεταξύ Σεκτρο και Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία δεν αποδείχθηκε ότι ο κ. Κόκκαλης κατά το χρόνο που συνήφθη η σύμβαση της ελβετικής εταιρίας με το Ρωσικό Ίδρυμα ήταν μέτοχος ή έστω θεματοφύλακας της Σέκτρο.

Επίσης στη μήνυση τονίζεται οτι η εταιρία Ιντρακόμ παρέδιδε μέσω της Sectro και της εταιρίας Europian Games ο,τι εξοπλισμό αφορούσε η συμφωνία με το Ρωσικό Ιδρυμα και σταμάτησε να παραδίδει μόνο οταν το Ιδρυμα κατήγγειλε τη σύμβασή του με την Sectro.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία είναι νομικά ανυπόστατη κάθε απαίτηση του Ρωσικού Ιδρύματος κατά οποιουδήποτε για το επίμαχο ποσό πλην όμως ’’οι εγκαλούμενοι συνεχίζουν με τη βοήθεια κάποιων Ελλήνων των οποίων η σχέση με το Ρωσικό Ιδρυμα είναι άγνωστη, να αναζητούν χρήματα και ποινικές ευθύνες, επιχειρώντας να εξαπατήσουν δικαστήρια με αποκλειστικό σκοπό να πλήξουν εμένα’’.

Στη μήνυση ο κ. Κόκκαλης επισυνάπτει, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, σωρεία εγγράφων μεταξύ των οποίων αποφάσεις της ελβετικής Δικαιοσύνης βάσει των οποίων η υπόθεση του Ρωσικού Ιδρύματος κατά της Sectro τέθηκε στο αρχείο καθώς κρίθηκε οτι δεν ευσταθούσαν οι αιτιάσεις των Ρώσων.

Η μήνυση μελετάται απο τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών, καταλήγει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v