Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΛΟΥΜΥΛ: Εθελοντική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων

Η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δημιουργία στους κόλπους της μιας Εθελοντικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα τίθεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών του νομού Κιλκίς.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Εθελοντική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
Η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δημιουργία στους κόλπους της μιας Εθελοντικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα τίθεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών του νομού Κιλκίς σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που ανήκει στη Διοίκηση και στους εργαζομένους της ΑΛΟΥΜΥΛ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους", σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς. Συμπορεύεται, δε, με την πάγια δέσμευση της ΑΛΟΥΜΥΛ να προαγάγει τον εταιρικό εθελοντισμό και να καταστεί υπεύθυνος εταιρικός πολίτης.

Αξίζει να επισημανθεί πως η εθελοντική ομάδα αποτελεί την πρώτη που αναπτύσσεται στην Ελλάδα από ιδιωτική εταιρία, στο πλαίσιο του προγράμματος "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους".

Οι 30 περίπου εργαζόμενοι-εθελοντές της ΑΛΟΥΜΥΛ παρακολούθησαν το σύνολο της εκπαίδευσης, η οποία βεβαιώθηκε και με "Πιστοποιητικό Διά Βίου Εκπαίδευσης".

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θέματα διαχείρισης κινδύνου και πολιτικής προστασίας από τους πλέον κατάλληλους εκπαιδευτές, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ), η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) κ.ά.

Φορέας Συντονισμού και Υλοποίησης είναι η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία, η θεωρητική και η πρακτική (διάρκειας 100 εκπαιδευτικών ωρών), έχει πλέον ολοκληρωθεί και με τον κατάλληλο εξοπλισμό τους από τους αρμόδιους φορείς οι εθελοντές θα μπορούν να συνδράμουν τις προσπάθειες των αρμόδιων αρχών του νομού Κιλκίς, παρεμβαίνοντας στην τοπική κοινωνία, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως: κατάσβεση πυρκαγιών, σεισμοί, πλημμύρες, εκκενώσεις κτιρίων, ακραία καιρικά φαινόμενα κ.ά.

Πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση, η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ. κ. Λία Μυλωνά, απένειμε στα μέλη της ομάδας τιμητικούς επαίνους, θέλοντας έτσι να εκφράσει τη στήριξη της διοίκησης σε ανάλογες πρωτοπόρες προσπάθειες.
Η κ. Μυλωνά υπογράμμισε πως η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ θα συνεχίσει να στηρίζει προσπάθειες που προαγάγουν τον εταιρικό εθελοντισμό και ενισχύουν την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v