Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η IKEA ανακαλεί το βρεφικό υπνόσακο BARNSLIG

Η ΙΚΕΑ σταμάτησε την πώληση και παραγωγή των βρεφικών υπνόσακων BARNSLIG, λόγω της κακής ποιότητας του φερμουάρ και καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν, να το επιστρέψουν στο τοπικό τους κατάστημα ΙΚΕΑ.

Η IKEA ανακαλεί το βρεφικό υπνόσακο BARNSLIG
Η ΙΚΕΑ σταμάτησε την πώληση και παραγωγή των βρεφικών υπνόσακων BARNSLIG, λόγω της κακής ποιότητας του φερμουάρ και καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν, να το επιστρέψουν στο τοπικό τους κατάστημα ΙΚΕΑ, για να τους επιστραφεί η ισόποση αξία αγοράς, λόγω της κακής ποιότητας του φερμουάρ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΙΚΕΑ έλαβε δύο αναφορές από πελάτες της, ότι με τη χρήση, η βάση (stop) του φερμουάρ του BARNSLIG έχει αποκολληθεί από το φερμουάρ. Αυτό είναι πιθανόν να σημαίνει ότι μπορεί να αποκολληθεί και το συρόμενο μέρος του φερμουάρ. Τα δύο αυτά κομμάτια μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό στα μικρά παιδιά. Κανένας τραυματισμός δεν έχει αναφερθεί.

Οπως επισημαίνεται, οι υπνόσακοι παράγονται στην Ινδονησία και πωλούνται από τον Απρίλιο του 2008 σε όλες τις αγορές εκτός των Η.Π.Α., του Καναδά και των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι πελάτες που έχουν το βρεφικό υπνόσακο BARNSLIG με ένδειξη ημερομηνίας 0745 μέχρι 0824 καλούνται να το επιστρέψουν στο τοπικό κατάστημα ΙΚΕΑ για να τους επιστραφεί η ισόποση αξία αγοράς. Η ημερομηνία (ΧΡΟΝΟΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ) βρίσκεται σε ετικέτα ραμμένη στο εσωτερικό του υπνόσακου.

Ο λόγος του προβλήματος ήταν η κακή ποιότητα του φερμουάρ. Η ΙΚΕΑ σταμάτησε την πώληση και την παραγωγή των βρεφικών υπνόσακων BARNSLIG και επανεξετάζει τις διαδικασίες για να εξασφαλίσει την ποιότητα των BARNSLIG. 

Επιπλέον, σημειώνεται, ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι πάντα κύρια προτεραιότητα στην ΙΚΕΑ. Όλα τα προϊόντα υπόκεινται σε εκτενή ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνων κατά τη διαδικασία της παραγωγής τους. Σαν κατευθυντήρια αρχή, όπου είναι δυνατόν, η ΙΚΕΑ εφαρμόζει τα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου σε όλες τις αγορές μας. Εάν ένα προϊόν ΙΚΕΑ δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, λαμβάνουμε άμεσα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v