Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΤΕ στο συνέδριο "Κοινωνικώς Επιχειρείν 08"

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ συμμετείχε στην Έκθεση Καλών Πρακτικών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Κοινωνικώς Επιχειρείν 08 – Αξίες & Πρακτικές Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Ο ΟΤΕ στο συνέδριο Κοινωνικώς Επιχειρείν 08
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ συμμετείχε στην Έκθεση Καλών Πρακτικών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Κοινωνικώς Επιχειρείν 08 – Αξίες & Πρακτικές Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» παρουσιάζοντας δύο από τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που υλοποιεί.

Στόχος της εκδήλωσης –που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος- ήταν η περαιτέρω διάδοση της έννοιας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις επιχειρήσεις και η ανάδειξη καλών πρακτικών. Στο πρόγραμμα του ΟΤΕ με τίτλο «Σχέση ευθύνης», περιλαμβάνονται ποικίλες δράσεις για την κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και τους ανθρώπους του.

Οι δράσεις που επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Καλών Πρακτικών είναι οι εξής: 

* Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Εργαζομένων ΟΤΕ: με περισσότερα από 30 χρόνια προσφοράς και εθελοντισμού, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ επιδεικνύουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία, συμμετέχοντας με συνέπεια από το 1976 στο πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Περισσότεροι από 3.000 εθελοντές αιμοδότες έχουν προσφέρει πάνω από 9.000 μονάδες αίματος στο κοινωνικό σύνολο την τελευταία πενταετία. 

*  Γραμμή Υποστήριξης για Παιδιά SOS -«1056»: ο ΟΤΕ στηρίζει από το 1997 το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεκριμένα, προσφέρει την υλικοτεχνική υποδομή και καλύπτει τα έξοδα για τη λειτουργία της γραμμής 1056 για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών με θύματα παιδιά και με στόχο την καταπολέμηση της βίας και την προστασία των παιδιών. Η λειτουργία της γραμμής είναι 24ωρη και αποτελεί πλέον την επίσημη γραμμή του Ελληνικού Κράτους για τη στήριξη και την παροχή προστασίας παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Περισσότερες από 23.000 κλήσεις παιδιών σε ανάγκη δέχτηκε η γραμμή το 2007.

Ο ΟΤΕ, με τη συμμετοχή του στην Έκθεση Καλών Πρακτικών, συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη αξιόλογων πρακτικών κοινωνικά υπεύθυνου επιχειρείν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v