Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Φιλοξένησε τη Γ.Σ. της ISI

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Space Hellas, στις 26-27 Μαΐου, η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας ISI (Integral SatCom Initiative).

Space: Φιλοξένησε τη Γ.Σ. της ISI
ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Space Hellas, στις 26-27 Μαΐου, η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας ISI (Integral SatCom Initiative).

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο διήμερο συναντήσεων συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιριών από το χώρο των δορυφορικών επικοινωνιών, καθηγητές και επιστήμονες Ερευνητικών κέντρων, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος-ESA και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Πλατφόρμα ISI αποτελεί φορέα καθοδηγούμενο από τη βιομηχανία, που σκοπό έχει να προωθήσει όλες τις πτυχές των δορυφορικών επικοινωνιών στα πλαίσια των πολιτικών διαστήματος που έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος-ESA. Η ISI, υποστηρίζει κάθε είδους δορυφορικές επικοινωνίες (broadband, mobile broadcasting) μελετά και προωθεί τη σύγκλιση τους αλλά και την επιτυχή ενσωμάτωσή τους στις νέες υποδομές τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Αποτελεί μια από τις 6 Τεχνολογικές Πλατφόρμες που συμπεριελήφθησαν στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Αυτή τη στιγμή απαριθμεί 174 οργανισμούς-μέλη, προερχόμενα από 27 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων Κρατών Μελών (Member States), Νέων Κρατών Μελών (New Member States), Συνδεδεμένων Υποψηφίων Χωρών (Associated Candidate Countries) και Χωρών Διεθνούς Συνεργασίας (International Cooperation).

H Space Hellas αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συντονιστικού οργάνου της ISI, έχοντας μάλιστα διατελέσει και στην αντιπροεδρία κατά το πρώτο έτος ίδρυσης της τεχνολογικής πλατφόρμας. Να σημειωθεί ότι, η Διεύθυνση R&D της Space Hellas συμμετέχει και στο χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Έργο sISI (Support to ISI), το οποίο αποτελεί υποστηρικτική δράση της ISI.

Η Space Hellas διαθέτει αξιοσημείωτη εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα δορυφορικών επικοινωνιών και εφαρμογών, έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ESA, καθώς και σε μεγάλα έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Space Hellas βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης με το ΥΜΕ για την υλοποίηση του έργου ΔΟΡΥ (Δορυφορικό δίκτυο φορέων του Δημοσίου Τομέα λιγότερο ευνοημένων και απομακρυσμένων γεωγραφικά περιοχών), του μεγαλύτερου έργου δορυφορικών επικοινωνιών στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ξεκινήσει στους επόμενους μήνες και αφορά στην εγκατάσταση δορυφορικού δικτύου που αποτελείται από τουλάχιστον 1500 δορυφορικά τερματικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v