Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Χορηγός στην έκθεση Autonomia EXPO 2008

Εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, παρουσίασε για δεύτερη χρονιά η Cosmote στο πλαίσιο της χορηγίας της στην “Autonomia EXPO 2008”.

Cosmote: Χορηγός στην έκθεση Autonomia EXPO 2008
Εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και τα επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα που υποστηρίζει με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, παρουσίασε για δεύτερη χρονιά η Cosmote στο πλαίσιο της χορηγίας της στην “Autonomia EXPO 2008”, την καινοτόμο έκθεση για την Αναπηρία, την Αποκατάσταση, την Ειδική Εκπαίδευση και την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις 16 έως τις 18 Μαΐου στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Cosmote οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά:

Σημειώνεται, πως για την υπηρεσία MobiTalk για τα άτομα με προβλήματα όρασης, ένα λογισμικό ανάγνωσης οθόνης για κινητά τηλέφωνα βασισμένα στο λειτουργικό σύστημα Symbian S60.

Καθώς ο χρήστης κινείται στα διαφορετικά μενού και οθόνες, το MobiTalk εκφωνεί, στα ελληνικά ή και τα αγγλικά, όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες της οθόνης του κινητού. Η υπηρεσία υποστηρίζει μέσω Bluetooth και τη χρήση ειδικών συσκευών όπως πληκτρολόγιο Braille (Optelec EasyLink) και οθόνη Braille (Optelec EasyLink).

Την υπηρεσία Φωνητικό e-mail της Cosmote, που προσφέρει σε άτομα με προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να διαχειριστούν εύκολα και απλά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής (ASR - Automated Speech Recognition).

Οπως επισημαίνεται, οι χρήστες της υπηρεσίας, μέσω απλών φωνητικών εντολών και χωρίς χρέωση, μπορούν να ακούσουν τα e-mails τους στα ελληνικά ή και στα αγγλικά και να απαντήσουν προς έναν ή περισσότερους παραλήπτες, εκφωνώντας απλά την απάντησή τους, ενώ παράλληλα μπορούν να προωθήσουν και να διαγράψουν ηλεκτρονικά μηνύματα.

Την προηγμένη υπηρεσία Video Κλήση, αλλά και αποκλειστικά τα hands free NoiZfree για άτομα με δυσκολία στην ακοή, που προσφέρουν υψηλή ευκρίνεια, καθαρότητα και ένταση, διευκολύνοντας την καθημερινή επικοινωνία των χρηστών με ακουστικά βαρηκοΐας.

Επιπλέον, το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί σχετικά με το SmartEyes, το πρότυπο ερευνητικό πρόγραμμα για την πλοήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης σε αστικό περιβάλλον, που αναπτύσσει το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της COSMOTE, της Microsoft και της Geomatics. Υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής του, καθώς ήδη 150 χρήστες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη το δοκιμάζουν σε πραγματικό περιβάλλον και αξιολογούν τη λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έντυπο υλικό διατέθηκε σε γραφή Braille, ενώ παράλληλα οι πληροφορίες παρέχονταν και στη νοηματική γλώσσα, προσφέροντας ολοκληρωμένη ενημέρωση σε όλους τους επισκέπτες.

Επίσης, σημειώνεται, πως στη φετινή έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, περισσότεροι από 80 εκθέτες παρουσίασαν προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία. 

Τέλος, η Cosmote, με τη συμμετοχή της στην “Autonomia EXPO 2008”, για μια ακόμα φορά αποδεικνύει τη βασική της αρχή να θέτει την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα άτομα με αναπηρία και αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνητικών προσπαθειών της, φροντίζει ώστε να διαθέτει προτάσεις επικοινωνίας ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v