Ενίσχυση της Κομισιόν στους πυρόπληκτους

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χορήγηση ενίσχυσης ύψους 89,7 εκ. ευρώ στην Ελλάδα, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την κάλυψη μέρους των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007. Απομένει η τυπική έγκριση από το Συμβούλιο Υπουργών και αναμένεται εντός του Ιουνίου να έχουν

  • Ant1
Ενίσχυση της Κομισιόν στους πυρόπληκτους

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χορήγηση ενίσχυσης ύψους 89,7 εκ. ευρώ στην Ελλάδα, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την κάλυψη μέρους των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007. 

Απομένει η τυπική έγκριση από το Συμβούλιο Υπουργών και αναμένεται εντός του Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες εκταμίευσης του ποσού. Οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές των πυρόπληκτων περιοχών. 

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Δρόσο, παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις στην Επιτροπή Προϋπολογισμού. Ανάλογη παρουσίαση έκανε και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος.

Επίσης, ο  Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σχοινάς και ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μποτόπουλος,  μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμού, στήριξαν τις ελληνικές θέσεις. Η αρτιότητα του φακέλου που υπέβαλε η χώρα μας και η άμεση κινητοποίηση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών είχε ως αποτέλεσμα να ψηφισθεί σε χρόνο ρεκόρ η σχετική απόφαση για την χορήγηση της οικονομικής βοήθειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v