Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απάντηση Κόκκαλη στην παρέμβαση Κρουσταλλάκη

Εκτενή ανακοίνωση με ιδιαίτερα αιχμηρές διατυπώσεις στην παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευ. Κρουσταλλάκη εξέδωσε ο Σ. Κόκκαλης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο κ. Κρουσταλάκης μετά από 1,5 χρόνο επεμβαίνει και ”μεταμορφώνει” την υπόθεση αυτή σε ”θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος”. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Intracom.

Η απάντηση Κόκκαλη στην παρέμβαση Κρουσταλλάκη
Εκτενή ανακοίνωση με ιδιαίτερα αιχμηρές διατυπώσεις αναφορικά με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευ. Κρουσταλλάκη εξέδωσε ο επιχειρηματίας Σ. Κόκκαλης. Παράλληλα, στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη εταιρία Intracom, της οποίας πρόεδρος και μεγαλομέτοχος είναι ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης.

Χθες, ο κ. Κρουσταλάκης ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών. Ο Σ. Κόκκαλης αναφέρει στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, πως ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός μετά από ενάμιση χρόνο επεμβαίνει και ”μεταμορφώνει” την υπόθεση αυτή σε ”θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Σωκράτη Κόκκαλη:

”Τον Φεβρουάριο του 2002, με βάση ένα διάτρητο πόρισμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δ. Παπαγγελόπουλου, ασκήθηκε εναντίον μου ποινική δίωξη για σοβαρά αδικήματα που θίγουν βάναυσα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την επιχειρηματική μου φήμη.

Ολο δε αυτό το διάστημα, η συγκεκριμένη δίωξη χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επί ένα έτος μετά την άσκηση της δίωξης διενεργήθηκε και ολοκληρώθηκε κύρια ανάκριση, όπου εξετάσθηκαν όλοι οι μάρτυρες και ερευνήθηκαν όλα τα έγγραφα της ογκώδους δικογραφίας, ο δε αρμόδιος ειδικός ανακριτής απεφάνθη ότι ουδόλως στοιχειοθετούνται οι αποδιδόμενες σε εμένα πράξεις.

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, ενώ αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέως Εφετών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και πριν αυτός προλάβει να αποφανθεί επί της ουσίας, αιφνιδίως, ο εισαγγελέας του Aρείου Πάγου κ. Κρουσταλλάκης επεμβαίνει και ”μεταμορφώνει” την υπόθεση αυτή σε ”θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος που συνταράσσει την κοινή γνώμη” και κατ’ ακολουθίαν ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, ώστε να συνεχιστεί η –ήδη ολοκληρωμένη– ανάκριση από ειδικό εφέτη-ανακριτή.

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η πρόσφατη κατάθεση μιας παντελώς αβάσιμης έγκλησης, από έναν εν υπνώσει κρατικό ρωσικό οργανισμό, με Ελληνες εκπροσώπους και ”ενδιαφερόμενους” έγινε για να αποτελέσει την αφορμή της παρέμβασης του κ. Κρουσταλλάκη και μάλιστα λίγες μέρες πριν την αποχώρησή του από το δικαστικό Σώμα.

Πόσο μάλλον όταν όχι μόνο οι ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται σε αυτήν την έγκληση έχουν απορριφθεί με αμετάκλητες διαιτητικές και ποινικές αποφάσεις στην Ελβετία, αλλά έχουν επίσης δοθεί όλες οι απαντήσεις στα αρμόδια ελληνικά δικαστικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Κρουσταλλάκη.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι τίποτα νέο δε συνέβαλε στο να αποκτήσει ξαφνικά ”σπουδαιότητα” η υπόθεση, μετά από ενάμιση χρόνο, και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης με απαλλακτικό πόρισμα του ανακριτή και δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο η παράταση μιας εκκρεμότητας που έχει για μένα τεράστιο προσωπικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό κόστος.

Οι μόνοι που μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την ενέργεια του κ. Κρουσταλλάκη είναι οι γνωστοί ”διαπλοκολόγοι” πολιτικοί και οι επιχειρηματικοί μου αντίπαλοι, οι οποίοι ασμένως επεδίωκαν, ειδικά μετά την απαλλακτική κρίση του ανακριτή, τη συντήρηση της άδικης εναντίον μου και δυσφημιστικής δικαστικής εκκρεμότητας.

Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι υπάρχει αμερόληπτη δικαιοσύνη στη χώρα μας, η οποία θα αποφανθεί και επί των παραπάνω πρόσφατων ενεργειών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα απασχολεί τα περισσότερα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

”Με τρόπο δυναμικό παρενέβη χθες στην εκκρεμούσα στη Δικαιοσύνη, εδώ και πάνω από ένα χρόνο υπόθεση Κόκκαλη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευ. Κρουσταλλάκης. Ο εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την παραπομπή στην Ολομέλεια Εφετών, καθώς με έγγραφό του προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, κ. Κ Βέρροιο, ζητεί τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του επιχειρηματία, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει επίσης πως η εν λόγω διαδικασία ακολουθείται σπανίως, μόνο σε κρίσιμες δικογραφίες, λόγω της σοβαρότητας και της ανάγκης να γίνει η ανάκριση από πρόσωπα με αυξημένο κύρος και εμπειρία.

Από την άλλη πλευρά, το ”Βήμα”, επικαλούμενο δικαστικούς κύκλους, τονίζει ότι η εν λόγω ενέργεια ”ενδεχομένως να γίνεται με τόση χρονική καθυστέρηση που να εκφεύγει των ορίων της νομιμότητας”.

Τέλος, η ”Οικονομική Ελευθεροτυπία” τονίζει μεταξύ άλλων πως ο κ. Κρουσταλλάκης στο παρά πέντε της αποχώρησής του από το δικαστικό Σώμα παρεμβαίνει δυναμικά στην εν εξελίξει έρευνα σε βάρος του κ. Κόκκαλη και ζητεί την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη–ανακριτή, με την επισήμανση ότι οι κατηγορίες εναντίον του επιχειρηματία είναι βαρύτατες.

Στην ανακοίνωσή της η Intracom αναφέρει συγκεκριμένα πως η ευρωστία και η συνεχιζόμενη με επιτυχία εξάπλωση της εταιρίας στη διεθνή αγορά, εγγυάται τις προοπτικές του ομίλου και δεν μεταβάλλεται από άκαιρες ενέργειες, οριακής νομιμότητας και αμφισβητούμενης σκοπιμότητας, οι οποίες μόνον εφήμερο εντυπωσιασμό μπορούν να προκαλέσουν.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως δεν αποδυναμώνεται η επιχείρησή από κινήσεις που δεν μεταβάλλουν το ανυπόστατο των κατηγοριών που αφορούν στην υπόθεση, αλλά και το γεγονός ότι η πρόσφατη έγκληση από έναν εν αδρανεία ρωσικό οργανισμό -εκπροσωπούμενο από Ελληνες!- έχει ήδη κριθεί επί της ουσίας από τη διεξαχθείσα ανάκριση και από αποφάσεις ελβετικών δικαστηρίων.

Η Intracom στην ίδια πάντα ανακοίνωση τονίζει πως σε κάθε περίπτωση αρμόδιο για την κρίση επί του ως άνω αιτήματος του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας και η διοίκηση της Intracom έχει τη σταθερή πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει, τελικά, αμερόληπτα, όπως έπραξε και σε πλείστες όσες περιπτώσεις κατασκευασμένων διώξεων του παρελθόντος.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει πως μέχρι τότε, αλλά και στη συνέχεια, ο όμιλος Intracom θα συνεχίσει απερίσπαστος την επιτυχημένη και διαρκώς ανοδική πορεία του, ενώ τονίζει πως θα πρέπει οι επενδυτές να γνωρίζουν ότι, παρά τον διακαή πόθο των επιχειρηματικών αντιπάλων του ομίλου για το αντίθετο, τα θεμέλια του είναι πολύ ισχυρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v