Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απάντηση Intracom στις διώξεις κατά Κόκκαλη

Για πολύχρονο εκδοτικό και δικαστικό πογκρόμ εναντίον της Intracom κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η εταιρία, ζητώντας τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ, αλλά και των στοιχείων στα οποία στηρίχθηκε προγενέστερη άσκηση δίωξης σε βάρος του Σ. Κόκκαλη για κατασκοπεία.

Απάντηση Intracom στις διώξεις κατά Κόκκαλη
Με μία δισέλιδη ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο ”Απάντηση στους Συκοφάντες” ο όμιλος Intracom τοποθετείται στα όσα είδαν πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας και, κυρίως, σχολιάζει τις εισαγγελικές διώξεις κατά του προέδρου της Σ. Κόκκαλη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι κατά τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενδελεχώς και λεπτομερώς, από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο 2001 στις εταιρίες του ομίλου, INTRACOM, INTRASOFT και INTRALOT, δεν μπορεί να έχει διαπιστωθεί, ουδεμία απολύτως παράβαση διότι :

- Δεν υφίσταται καμία παράβαση.

- Τα αντληθέντα από το Χρηματιστήριο κεφάλαια των εταιριών του Ομίλου, έχουν τοποθετηθεί σε ενδεδειγμένες για τις εταιρείες επενδύσεις, σύμφωνα με τον δηλωθέντα προς τους επενδυτές προορισμό τους, ή βρίσκονται στα διαθέσιμα των εταιριών μας”.

Προκαλεί ως εκ τούτου, τεράστια ερωτηματικά, αναφέρει η ανακοίνωση της Intracom, η εντολή για διενέργεια τακτικής ανάκρισης και μάλιστα για κακουργηματικές πράξεις καθώς και η θορυβώδης δημοσιοποίησή της, η οποία, όπως και οι προηγούμενες ”αξιοποιήθηκε” δεόντως από τους γνωστούς κύκλους”.

”Εύλογα όμως ερωτηματικά προκαλεί και το χρονικό σημείο που επελέγη για τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης ανυπόστατης δίωξης, η οποία, αν και είχε ασκηθεί δύο μήνες πριν, ανακοινώθηκε στον τύπο μόλις έλαβε διαστάσεις η υπόθεση της μη νόμιμης χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων της εφημερίδας ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο όμιλος Intracom, μέσω της ανακοίνωσης, ζητεί επίσης:

* ”την άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ, σχετικά με τους διενεργηθέντες ελέγχους, ώστε να διαπιστώσουν οι επενδυτές και η κοινή γνώμη την πιστή – ή μη - τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεών μας”, καθώς και τη

* δημοσιοποίηση, όλων εκείνων των στοιχείων στα οποία ”στηρίχθηκε η προγενέστερη άσκηση δίωξης εις βάρος του Προέδρου του Ομίλου, με βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, και η εξωφρενική περί κατασκοπείας”.

Επιπλέον, ζητείτει, να ”δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των κατ’ επάγγελμα μαρτύρων που επί μία δεκαετία κατασυκοφαντούν τον Πρόεδρο και τον Όμιλο, λαμβάνοντας κάθε φορά αποστομωτική απάντηση από την τακτική Δικαιοσύνη”.

”Διερωτόμαστε τέλος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ”πως είναι δυνατόν να ασκούνται με τέτοια ευκολία εισαγγελικές διώξεις και να απαγγέλλονται κατηγορίες, στηριζόμενες σε ούτως ή άλλως φαλκιδευμένα στοιχεία ξένων μυστικών υπηρεσιών, που ενώ επί χρόνια στιγματίζονταν ως συνωμοτικές και ύποπτες σήμερα αναγορεύονται σε ”έγκυρες” και ”αξιόπιστες” πηγές πληροφόρησης. Όταν μάλιστα οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας – Κοινοβούλιο και Εισαγγελία – έχουν αποφανθεί οριστικά και τελεσίδικα από το 1998, ότι ουδεμία παράνομη ή άδικη πράξη στοιχειοθετείται, εναντίον του Προέδρου του Ομίλου μας. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ίδιος ο Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Γερμανικής Βουλής”.

”Ενώπιον αυτού του πολύχρονου εκδοτικού και δικαστικού πογκρόμ, που ασκείται εις βάρος ενός επιχειρηματικού ομίλου με ύψιστη προσφορά στην Εθνική Οικονομία, ουδείς έλληνας πολίτης μπορεί να παραμείνει αδιάφορος. Διότι στόχος δεν είναι μόνον η INTRACOM και ο Σωκράτης Κόκκαλης, αλλά ολόκληρη η κοπιώδης προσπάθεια αυτού του Έθνους να ευημερήσει ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας και να αναδειχθεί ως ισχυρή οικονομική και πολιτική δύναμη στα Βαλκάνια, καταλήγει η ανακοίνωση της Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v