Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες διώξεις κατά Κόκκαλη

Μία κατηγορία για κακούργημα και 3 πλημμελήμματα αντιμετωπίζει εκ νέου ο Σ. Κόκκαλης μετά από δίωξη του εισαγγελέα Δ. Ασπρογέρακα. Η υπόθεση, μετά και από παρέμβαση της Κεφαλαιαγοράς, αφορά στο τρόπο διάθεσης κεφαλαίων από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου Intracom έως το 2000.

Νέες διώξεις κατά Κόκκαλη
Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης ύστερα από την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας Δ. Ασπρογέρακας.

Η ποινική δίωξη αφορά ένα κακούργημα (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού) και 3 πλημμελήμματα (απιστία, παράβαση του νόμου περί Ανωνύμων εταιρειών και παραβίαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας).



Η υπόθεση αφορά στη διάθεση κεφαλαίων από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου Intracom για την περίοδο έως το 2000, ύστερα και από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη έχει ασκηθεί πριν από 3 περίπου μήνες, ενώ ήδη ο Σ. Κόκκαλης έχει εκφράσει την άποψη του ότι το χρονικό περιθώριο για τη διάθεση των κεφαλαίων επεκτείνεται έως το 2004.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της 9ης τακτικής ανακρίτριας κας. Σιμιτζή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης ήταν δημοσιεύματα της εφημερίδας Ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2001 που ανέφεραν ότι τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου των εταιρεών Intralot, Intrasoft και Intracom δεν επενδύθηκαν σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία των εταιρειών τόσο ώς προς το σκοπό όσο και προς το χρόνο επένδυσης.

Ο τότε προιστάμενος κ. Σακελλάκος είχε δώσει εντολή στον εισαγγελέα κ. Δημήτρη Ασπρογέρακα να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ το ΣΔΟΕ που διενήργησε την έρευνα παρέδωσε τα σχετικά στοιχεία στην κα Σιμιτζή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v