”Ερχόμαστε” διαμηνύει ο στρατηγός Μπρουκς

Πλησιάζουν στα 80 χλμ. έξω από τη Βαγδάτη οι συμμαχικές δυνάμεις. Σφοδροί οι βομβαρδισμοί στη Βαγδάτη εναντίον των επίλεκτων δυνάμεων του Σαντάμ. ”Δεν πτοούμαστε από τις επιθέσεις αυτοκτονίας”, δηλώνει ο στρατηγός Μπρουκς. Επαναλαμβάνει τη στήριξή της στο Ιράκ η Συρία.

”Ερχόμαστε” διαμηνύει ο στρατηγός Μπρουκς
Με σφοδρούς βομβαρδισμούς και πλήγματα κατά της προεδρικής φρουράς του Σαντάμ συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, με τις δυνάμεις της συμμαχίας να βρίσκονται 80 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

Ειδικότερα, ο στρατηγός Βίνσεντ Μπρουκς από το αμερικανικό στρατηγείο στο Κατάρ δήλωσε ότι αρκετά τμήματα μεταξύ των δυνάμεων της προεδρικής φρουράς του Σαντάμ βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Μάλιστα, στέλεχος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι περίπου το 50% της δύναμης της επίλεκτης μεραρχίας της προεδρικής φρουράς, έχει καταστραφεί από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο Μπρουκς πρόσθεσε ακόμη ότι η είσοδος 5.000 Αράβων εθελοντών στο Ιράκ την οποία ανακοίνωσε ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, δεν θα ανακόψει το έργο των συμμαχικών δυνάμεων.

Εξάλλου, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Τζεφ Χουν, δήλωσε πως μέχρι τώρα, μετά από από 12 ημέρες βομβαρδισμών, δεν έχει αυτομολήσει κανένας Ιρακινός ανώτατος πολιτικός ή στρατιωτικός, ενώ αντίθετα πρόσθεσε πως υπάρχουν περίπου 8.000 αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο Χουν τόνισε ακόμη πως η χώρα του δεν σκοπεύει να στείλει περισσότερες δυνάμεις στον Κόλπο, παρά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να στείλουν στην περιοχή επιπλέον χιλιάδες στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, η ιρακινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Σαντάμ να προεδρεύει συνόδου των στενών συνεργατών του, ανάμεσά τους και ο πρωτότοκος γιος του Ουντάι, ο οποίος εμφανίζεται στην τηλεόραση για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.

Η Συρία, από την πλευρά της, επανέλαβε την υποστήριξή της προς το Ιράκ και τον λαό του εναντίον της παράνομης, όπως τη χαρακτήρισε, εισβολής των συμμαχικών δυνάμεων, μια ημέρα μετά την έκκληση της Ουάσινγκτον προς τη Δαμασκό να σταματήσει να υποστηρίζει την ιρακινή κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Δαμασκό αναφέρεται ότι ”η Συρία επέλεξε να είναι με την πλευρά του αδελφού ιρακινού λαού που αντιμετωπίζει μία παράνομη και αδικαιολόγητη εισβολή”.

* Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Βαγδάτη, το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή στον INTERACTIVE ΧΑΡΤΗ (σε συνεργασία με το msnbc.com) στην αριστερή πλευρά κάθε σελίδας του euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v