Κ. Πάουελ: ”Πλήρης αποτυχία του Ιράκ” (update)

Η δήλωση του αμερικανού πρεσβευτή στον ΟΗΕ, J. Negreponte περί ”σοβαρών παραλείψεων” στην έκθεση του Ιράκ προς τον ΟΗΕ προστίθεται στην προηγούμενη του επιθεωρητή Χ. Μπλιξ, που ζήτησε παραπάνω στοιχεία, αλλά και στην χθεσινή του εκπροσώπου του Λευκού οίκου.

Κ. Πάουελ: ”Πλήρης αποτυχία του Ιράκ” (update)
Πληθαίνουν οι δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων που χαρακτηρίζουν την έκθεση που υπέβαλε το Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη ”ελλιπή”.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κ. Πάουελ έκανε λόγο για ”πλήρη αποτυχία του Ιράκ”, ενώ δήλωσε ότι η έκθεση αποτελεί ουσιώδη παραβίαση των ορισθέντων από τον ΟΗΕ. Για το ίδιο το κείμενο, είπε ότι είναι ”οτιδήποτε άλλο από πλήρες, ακριβές και ολοκληρωμένο”.

”Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουν όπλα μαζικής καταστροφής μέχρι να μας πείσουν για το αντίθετο. Η κατάσταση δεν μας οδηγεί σε ειρηνική λύση”.

Εξάλλου, στις χθεσινές ανακοινώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, προστέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και αυτές του πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, J. Negreponte, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι οι κινήσεις του Ιράκ αποτελούν ”σοβαρή παράλειψη” σχετικά με τα όσα είχε ζητήσει ο ΟΗΕ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των επιθεωρητών της Βαγδάτης, Χ. Μπλιξ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ιρακινή έκθεση, επισημαίνοντας παραλείψεις σε αυτή και ζητώντας ”περισσότερα στοιχεία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v