Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Επιτυχής αντικατάσταση αντίχειρα 19χρονου

Στο τμήμα Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Αθηνών, πραγματοποιήθηκε μεταφορά μεγάλου δακτύλου του ποδιού στο χέρι για αντικατάσταση του αντίχειρα, ενός 19χρονου, από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών με επικεφαλής τον ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Νικόλαο Σούρα.

Ιατρικό: Επιτυχής αντικατάσταση αντίχειρα 19χρονου
Στο τμήμα Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Αθηνών, πραγματοποιήθηκε μεταφορά μεγάλου δακτύλου του ποδιού στο χέρι για αντικατάσταση του αντίχειρα από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών με επικεφαλής τον ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Νικόλαο Σούρα.

Συγκεκριμένα, ένας 19χρονος ασθενής που υπέστη ακρωτηριασμό δεξιού αντίχειρα και δείκτη απο εμπλοκή του χεριού σε μηχάνημα και πολτοποίηση των ακρωτηριασθέντων δακτύλων, διακομίστηκε αρχικά σε άλλο Νοσοκομείο κοντά στην εργασία του και απλώς διαμορφώθηκαν τα κολοβώματα.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι ο ασθενής αναζητώντας λύση στο πρόβλημά του απευθύνθηκε στο Τμήμα Χειρουργικής Ανω Άκρου και Επανορθωτικής Ορθοπαιδικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Αθηνών και συγκεκριμένα στον ιατρό κ. Νικόλαο Σούρα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σούρας δήλωσε: ’’Με δεδομένη τη λειτουργική ανεπάρκεια του δεξιού χεριού του ασθενούς, αποφασίστηκε η μεταφορά του μεγάλου δακτύλου του δεξιού ποδιού του σε αντικατάσταση του απολεσθέντα δεξιού αντίχειρα. Ο τρόπος που λαμβάνεται το δάχτυλο απο το πόδι δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη βάδιση. ΄Εγινε σταθερή οστεοσύνθεση, επαναιμάτωση του νέου ” αντίχειρα ” με τη χρήση μικροσκοπίου, συρραφή των τενόντων και πλαστική δέρματος.

Η χειρουργική επέμβαση είχε χρονική διάρκεια πέραν των 8 ωρών. Ο ασεθνής παρέμεινε στο Ιατρικό Αθηνών πέντε ημέρες για παρακολούθηση και εξήλθε σήμερα απόλυτα ικανοποιημένος και σε αρίστη κατάσταση.’’

Τέλος ο κ. Σούρας επεσήμανε ότι ο ” νέος αντίχειρας ” του ασθενούς θα είναι τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά άψογος και απόλυτα συγκρίσιμος με τον απολεσθέντα αντίχειρά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v