Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σειρά διώξεων κατα Κόκκαλη (update)

Σειρά νέων ποινικών διώξεων, ορισμένες εξ αυτών σε κακουργηματικό επίπεδο, ασκήθηκαν εναντίον του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, από τον εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι διώξεις αφορούν σε θέματα κατασκοπίας, δωροδοκίας και ”ξεπλύματος μαύρου χρήματος”, τις οποίες ο Σ. Κόκκαλης χαρακτήρισε ”παντελώς αστήριχτες”.

Σειρά διώξεων κατα Κόκκαλη (update)
Σειρά νέων ποινικών διώξεων, ορισμένες εξ αυτών σε κακουργηματικό επίπεδο, ασκήθηκαν εναντίον του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Κατα τις ίδιες πληροφορίες, οι διώξεις ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι διώξεις σχετίζονται με θέματα κατασκοπίας, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται η σχέση του κ. Κόκκαλη, με τις μυστικές υπηρεσίες της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Επίσης, σχετίζονται με απάτη σε βαθμό κακουργήματος, υπεξαίρεση χρημάτων, ενεργητική-παθητική δωροδοκία, κατα συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ρωσικό λότο).

Σχετικά με την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

”Για άλλη μία φορά οι γνωστοί κύκλοι, μέσω των ιδίων πολιτικών προσώπων, αλλά και εντύπων που ”ειδικεύονται” σε έναν εντεταλμένο πόλεμο εναντίον μου, πρωταγωνιστούν, υπό τη μορφή δήθεν ”πληροφοριοδοτών” και ”ανιχνευτών” της αλήθειας, σε μία νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε για κατηγορίες παντελώς αστήριχτες.

Είναι δε, η πολλοστή φορά που το πράττουν, αφού έως σήμερα έχω κατηγορηθεί για παρόμοιες με τη σημερινή ποινική δίωξη πράξεις, κατόπιν ιδίου τύπου διώξεων εναντίον μου, οι οποίες όλες κατέρρευσαν ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης.

Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση, ότι το ίδιο θα συμβεί και σε αυτήν την περίπτωση, διότι απλούστατα ουδεμία ανάμειξη είχα ή έχω σε οποιουδήποτε είδους αξιόποινες πράξεις.

Δηλώνω επίσης, με αφορμή την κατηγορία περί δήθεν κατασκοπίας, η οποία με θίγει βαθύτατα ως άνθρωπο και ως Έλληνα πολίτη και βέβαια έχει ήδη εκτοξευθεί από τον ίδιο πολιτικό παλαιότερα και εξεταστεί από τις δικαστικές αρχές, ότι θα στραφώ κατά οποιουδήποτε προσώπου ευθύνεται για την, για άλλη μία φορά, σπίλωση του ονόματος και της τιμής μου, καθώς και για την επιγενόμενη βλάβη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ενός πρωτοποριακού Ομίλου επιχειρήσεων, με διεθνή αναγνώριση και παρουσία, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και τον οποίο εμπιστεύονται δεκάδες χιλιάδες επενδυτές.

Όσοι δημόσια και επαναλαμβανόμενα συκοφαντούν θα πρέπει επιτέλους να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους όταν αυτές οι κατηγορίες καταρρέουν”.

Επίσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του επιχειρηματία κ. Σ. Κόκκαλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Η Δικαιοσύνη καλείται να ερευνήσει μία υπόθεση, που αφορά την προάσπιση όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του εθνικού συμφέροντος. Και όλοι, ιδίως δε η Κυβέρνηση, οφείλουν ν’ αντιληφθούν ότι η Δικαιοσύνη πρέπει ν’ αφεθεί, απερίσπαστη και ανεπηρέαστη, να πράξει το καθήκον της, με πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας των λειτουργών της”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v