Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συλλεκτικά κέρματα από την Τράπεζα της Ελλάδος

Πενήντα χιλιάδες σειρές με συλλεκτικά ελληνικά κέρματα ευρώ διαθέτει στο κοινό η Τράπεζα της Ελλάδος. Κάθε σειρά αποτελείται από μεταλλικά κέρματα οκτώ (8) τεμαχίων διαφορετικής αξίας και κοστίζει 16 ευρώ.

Συλλεκτικά κέρματα από την Τράπεζα της Ελλάδος
Πενήντα χιλιάδες σειρές με συλλεκτικά ελληνικά κέρματα ευρώ διαθέτει στο κοινό η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την απόφαση 2/56119/0025/8.10.02 του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει εξουσιοδοτηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος να διαθέσει στο κοινό 50.000 επιμελημένες σειρές (blister).

Οι παραπάνω σειρές φέρουν στην πρόσθια πλευρά, την εθνική όψη των κερμάτων, καθώς και τη φράση ”Ελληνική Δημοκρατία – Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών”, ενώ στην άλλη πλευρά, την πίσω όψη των κερμάτων, την ονομαστική τους αξία, καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών.

Κάθε σειρά αποτελείται από μεταλλικά κέρματα οκτώ (8) τεμαχίων διαφορετικής αξίας (από 0,01 λεπτά έως 2 ευρώ συνολικής ονομαστικής αξίας 3,88 ευρώ).

Η τιμή διάθεσης, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. 18%, ορίζεται σε 16 ευρώ για τους συλλέκτες εσωτερικού και σε 20 ευρώ για τους συλλέκτες εξωτερικού. Η αποστολή στους συλλέκτες εξωτερικού θα γίνεται με την εισαγωγή του αντιτίμου σε συνάλλαγμα, πλέον των εξόδων αποστολής και ασφάλισης. Σε κάθε συλλέκτη (εσωτερικού ή εξωτερικού) θα διατίθενται μέχρι δύο (2) σειρές.

Για μεγαλύτερο αριθμό σειρών οι συλλέκτες θα απευθύνονται με αίτησή τους στην αρμόδια 25η Διεύθυνση - Κίνησης Κεφαλαίων, Εγγυήσεων Δανείων και Αξιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Η διάθεση των παραπάνω σειρών άρχισε στις 21/10/2002 και θα διαρκέσει μέχρι εξαντλήσεως της ποσότητας των σειρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v