Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένταση στη Βουλή για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση του βουλευτή Στάθη Παναγούλη για τα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία κατά τα επεισόδια στα συλλαλητήρια του Ιανουαρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ένταση στη Βουλή για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη. Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση του βουλευτή για τα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία κατά τα επεισόδια στα συλλαλητήρια του Ιανουαρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στη Βουλή η υπουργός έκανε λόγο για οργανωμένα τάγματα εφόδου τα οποία αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο. Όπως είπε «κάποιοι εκείνες τις ημέρες δρούσαν παρακρατικά. Στοχοποιούσαν βουλευτές και τις οικογένειές τους. Κάλεσα το δημοκρατικό τόξο να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα». Επεσήμανε δε πως «η Ν.Δ δεν καταδίκασε τις επιθέσεις», ενώ σημείωσε πως «οι αστυνομικοί με ψυχραιμία αντέδρασαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια εισβολής στο Κοινοβούλιο».

Η υπουργός συνέχισε λέγοντας «αποφύγατε να τους χαρακτηρίσετε ακροδεξιούς. Σαν να μην βλέπετε τον φασισμό. Οργανωμένες ομάδες με κοντάρια που είχαν την ελληνική σημαία για ντεκόρ έστειλαν 25 παιδιά των ΜΑΤ στο νοσοκομείο. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αναλογικά το μέτρο που εκείνη την ώρα θεώρησε ηπιότερο».

Απαντώντας ο Σ. Παναγούλης είπε: “Αφού συγχαίρετε την αστυνομία να σας συγχαρώ κι εγώ για τον 92χρονο πλανόδιο πωλητή που πούλαγε κάστανα, για την 90χρονη γιαγια που πούλαγε πασουμάκια. Θα έπρεπε το Υπουργείο γονυπετές να ζητήσει συγγνώμη από την ηλικιωμένη γιαγιά. Μεγάλη επιτυχία»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v