Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμπληρωματική έρευνα για την δίωξη Καρχιμάκη - υπαλλήλων ΕΥΠ

Οι δικαστές κάνοντας δεκτή την έφεση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων έκριναν ότι πρέπει να εξεταστεί αν τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι απόρρητα.

Συμπληρωματική έρευνα για την δίωξη Καρχιμάκη - υπαλλήλων ΕΥΠ
Την διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης αναφορικά με την διερευνώμενη εμπλοκή του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ στην δικογραφία που αφορά τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την έφεση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση, "αναιρώντας" το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμπονταν σε δίκη.

Σύμφωνα με τους εφέτες, είναι αναγκαία η διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης για την υπόθεση προκειμένου να εξεταστεί εάν τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτελούν απόρρητα έγγραφα κατά την έννοια του άρθρου 146 του Π.Κ.

Σε βάρος του κ. Καρχιμάκη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί στο ίδιο αδίκημα κατηγορούνται δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v