Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίωξη για κακούργημα κατά του Σταύρου Παπασταύρου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε την ποινική δίωξη και πλέον η δικογραφία έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή καθώς μετά την έρευνα προέκυψε πως η υπεράκτια εταιρεία Stabri Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες νήσους του ανήκει.

Δίωξη για κακούργημα κατά του Σταύρου Παπασταύρου

Κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου καθώς φέρεται ότι προσπάθησε να αποκρύψει εισοδήματα και να αποφύγει να πληρώσει φόρους 460.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο 2007 είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, ενώ για άμεση συνέργεια στην απάτη διώκεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ, εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός με δικαιούχο offshore εταιρία (STABRI limited) και καταθέσεις σχεδόν 5,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Παπασταύρου ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για χρήματα του οικογενειακού του φίλου Σάμπι Μιωνή, κάτι που είχε επιβεβαιώσει και ο δεύτερος.

Ο κατηγορούμενος πλήρωσε σχεδόν 3,3 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο για να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,και το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης μπήκε στο αρχείο.

Ωστόσο, νέα στοιχεία που έφτασαν στη Δικαιοσύνη από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους δείχνουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εισαγγελίας, ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρίας ήταν ο δικηγόρος, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v