Θρίλερ με μήνυμα Λάντεν

Βιντεοκασέτα με απειλές εναντίον αμερικανικών οικονομικών στόχων που αποδίδεται από στελέχη του Al – Jazeera στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, μεταδόθηκε από το αραβικό κανάλι. Η αυθεντικότητά της αμφισβητείται από τις ΗΠΑ, ενώ ο πρόεδρος Μπους θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα. Παραμένουν οι υπόνοιες για τρομοκρατικό κτύπημα στο γαλλικό τάνκερ.

Θρίλερ με μήνυμα Λάντεν
”Τα τέκνα του θεού ετοιμάζουν για εσάς πράγματα (things) που θα γεμίσουν τις καρδιές σας με τρόμο, στοχεύοντας στην καρδιά της οικονομίας σας”.

Η παραπάνω φράση αποτελεί μικρό αλλά χαρακτηριστικό απόσπασμα της βιντεοκασέτας που απέστειλε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα τουλάχιστον με υψηλόβαθμα στελέχη του Al – Jazeera, στο ομώνυμο κανάλι.

Η κασέτα παρελήφθη δύο ώρες περίπου πριν το κυριακάτικο βραδινό δελτίο ειδήσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθυντής του καναλιού αρνήθηκε να διευκρινίσει τον τρόπο παραλαβής, αρκούμενος να δηλώσει πως από τη διάρκεια του μηνύματος φαινόταν πως ο Μπιν Λάντεν ήταν κουρασμένος και υπό πίεση.

Σημειώνεται πάντως πως η αυθεντικότητα του μηνύματος αμφισβητείται έντονα, αν και η ύπαρξη μόνο της υποψίας αρκούσε ώστε να πιέσει, μεταξύ άλλων λόγων, τα διεθνή χρηματιστήρια.

Το παραπάνω συμβάν έλαβε χώρα την ίδια περίπου ώρα όπου στο γαλλικής σημαίας δεξαμενόπλοιο Limberg, σημειωνόταν ισχυρή έκρηξη από αιτία που δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ αφήνονται υπόνοιες για τρομοκρατικό χτύπημα, αφού επιβαίνοντες στο τάνκερ φέρεται να δήλωσαν πως μικρό ταχύπλοο προσέκρουσε στο πλοίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των FT.

Εξάλλου, την πρόθεσή του να επιτεθεί εναντίον του Ιράκ αναμένεται να επιβεβαιώσει στη σημερινή του τηλεοπτική ομιλία ο πρόεδρος Μπους, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει το αμερικανικό κοινό και να κερδίσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη του, αλλά και να αναφερθεί στο νέο μήνυμα Λάντεν, όπως σχολιάζουν τα διεθνή πρακτορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v