Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οδοστρωτήρας» η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις πριν το debate με Σουλτς

Η τηλεοπτική αναμέτρηση αποκτά ξεχωριστή σημασία για το SPD που υπολείπεται σημαντικά των συντηρητικών. Το 33% εκτιμά ότι νικητής της βραδιάς θα είναι η Μέρκελ. Ο Σούλτς όμως δηλώνει: μπορώ να κερδίσω.

«Οδοστρωτήρας» η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις πριν το debate με Σουλτς
Η μοναδική τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δυο υποψηφίων για την γερμανική καγκελαρία, Άνγκελας Μέρκελ και Μάρτιν Σούλτς πραγματοποιείται απόψε και αναμένεται να την παρακολουθήσουν εκατομμύρια πολίτες.

Το 33% εκτιμά ότι νικητής της βραδιάς θα αναδειχθεί η κ. Μέρκελ, μόλις 10% ποντάρει στον κ. Σουλτς ενώ η συντριπτική πλειονότητα, το 46%, εκτιμά ότι το ντιμπέιτ θα λήξει με ισοπαλία των δυο μονομάχων.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση αποκτά ξεχωριστή σημασία και βαρύτητα για το SPD που υπολείπεται σημαντικά των συντηρητικών.

Όπως δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, στόχος του είναι να πείσει τους τηλεθεατές με επιχειρήματα ουσίας και περιεχόμενα.

«Δεν σκοπεύω να επιτεθώ προσωπικά στην κ. Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

Σούλτς: «Μπορώ να νικήσω»

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Bild αισιοδοξεί ότι μπορεί να βγει νικητής από την εκλογική αναμέτρηση στις 24 Σεπτεμβρίου: «Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 46%. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω τις εκλογές».

Ο Μάρτιν Σουλτς επέρριψε λάθη στην διαχείριση στην έξαρση του προσφυγικού τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σε ερώτημα που θα διαχειρίζονταν ο ίδιος το προσφυγικό το 2015, ο Μάρτιν Σουλτς είπε στην Bild: «Θα έλεγα στους ευρωπαίους εταίρους ότι δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα. Είτε θα γίνει δίκαιη κατανομή σε όλες τις χώρες-μέλη είτε η Γερμανία θα θέσει εν αμφιβόλω τον προϋπολογισμό της ΕΕ», υπογράμμισε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.

«Οδοστρωτήρας» η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

Σαρωτική νίκη των Χριστιανοδημοκρατών προεξοφλεί και νέα δημοσκόπηση εν όψει των γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Η καγκελάριος Α. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post τόνισε ότι δεν της είναι βάρος το γεγονός ότι περίπου 7 εκ. τηλεθεατές θα επηρεαστούν από το debate στο πως θα ψηφίσουν. Απαντώντας σε ερώτηση για το προσφυγικό η καγκελάριος τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος είναι η υπογραφή προσφυγικών συμφωνιών με χώρες της βόρειας Αφρικής». Και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει με τη βοήθεια αναπτυξιακής πολιτικής να δοθεί στους πληθυσμούς μια προοπτική έτσι ώστε να μην πέφτουν θύματα διακινητών».

Συνέντευξη της καγκελάριο φιλοξενεί και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο η Α. Μέρκελ λέει ότι ήδη από τον περυσινό Νοέμβριο άρχισε να σκέπτεται σοβαρά αν θα έπρεπε να διεκδικήσει μια ακόμα θητεία στην καγκελαρία. «Δεν ήταν σε καμία περίπτωση δεδομένο για μένα ότι θα είμαι και πάλι υποψήφια», υπογράμμισε η καγκελάριος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v