Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς η Ελ. Τουλουπάκη

Η κ. Τουλουπάκη ήταν εκείνη που είχε λάβει καταθέσεις από τον πρώην υπάλληλο της τράπεζας HSBC Ερβέ Φαλσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ενώ συμμετείχε και στη διερεύνηση της υπόθεσης των Panama Papers.

Νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς η Ελ. Τουλουπάκη

Η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη είναι η νέα εισαγγελέας διαφθοράς, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα.

Η κ. Τουλουπάκη αντικαθιστά την παραιτηθείσα εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, με 10 ψήφους υπέρ και 1 κατά, καθώς ο μοναδικός που πρότεινε άλλους εισαγγελείς, αρχαιότερους στην ιεραρχία, για τη συγκεκριμένη θέση, ήταν ο αντιεισαγγελέας του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης.

Η κ. Τουλουπάκη μέχρι πρότινος ανήκε στην ομάδα των οικονομικών εισαγγελέων υπό τον Παναγιώτη Αθανασίου. Ηταν εκείνη που είχε λάβει καταθέσεις από τον πρώην υπάλληλο της τράπεζας HSBC Ερβέ Φαλσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ενώ συμμετείχε και στη διερεύνηση της υπόθεσης των Panama Papers.

Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο την όρισε στη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς, μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου πριν από λίγες μέρες, ενώ η θητεία της θα διαρκέσει ακόμη δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v