Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σουλτς ανατρέπει την κυριαρχία της Μέρκελ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η ανάδειξη του Μάρτιν Σούλτς στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών προσδίδει στο κόμμα δυναμική, έναντι των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου. 

  • Real.gr
Ο Σουλτς ανατρέπει την κυριαρχία της Μέρκελ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) θα νικούσε τους Συντηρητικούς της καγκελαρίου Angela Merkel, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα και δείχνει ότι το κεντροαριστερό κόμμα εξακολουθεί να αυξάνει τα ποσοστά του μετά την εκλογή του Martin Schultz στην ηγεσία του.

Όπως αναφέρει το Reuters, tο SPD, ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος της Merkel, βρίσκεται για χρόνια στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων, πίσω από τους Συντηρητικούς, ενώ η τελευταία φορά που κέρδισε τις εκλογές ήταν υπό την ηγεσία του Gerhard Schroeder το 2002.

Η δημοσκόπηση της INSA, για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, τοποθετεί το SPD στην πρώτη θέση με 31%, έναντι 30% των Συντηρητικών.

Το ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD),  έρχεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 12% και ακολουθεί το αριστερό κόμμα Die Linke με 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v