Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΣΥΜΒ: Εισάγει θυγατρική στο Plus Markets Plc.

Στο Χρηματιστήριο Plus Markets Plc. του Λονδίνου προετοιμάζεται να εισαχθεί η ICTV Hellas, θυγατρική της Ευρωσύμβουλοι. Ήδη έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία με ανάδοχο από το Λονδίνο και εκτιμάται ότι εντός του α΄ εξαμήνου του 2008 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εισαγωγής. Διευρύνεται το δίκτυο της Ευρωσύμβουλοι. Το project των βλαστοκυττάρων.

ΕΣΥΜΒ: Εισάγει θυγατρική στο Plus Markets Plc.
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Στο Χρηματιστήριο Plus Markets Plc. του Λονδίνου προετοιμάζεται να εισαχθεί η ICTV Hellas Α.Ε., θυγατρική εταιρεία της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. Ήδη έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία με ανάδοχο από το Λονδίνο και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εισαγωγής.

Η ICTV έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, στη Θερμοκοιτίδα i4G την οποία έχει δημιουργήσει η Ευρωσύμβουλοι, και δραστηριοποιείται από το 2003 στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας, πληροφόρησης, επικοινωνίας και διαφήμισης με τη χρήση ευρυζωνικών υποδομών. Η Ευρωσύμβουλοι συμμετέχει στην ICTV με ποσοστό 71,10% και το υπόλοιπο το κατέχουν διάφορα φυσικά πρόσωπα.

Η ICTV, όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος (και εκ των μετόχων), κ. Κατερίνα Καλλιγκάτση, αναπτύσσει δικό της λογισμικό και business concept και το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς της αυτήν τη στιγμή αναπτύσσεται στο εξωτερικό, καθώς έχει δημιουργήσει ευρυζωνικές υπηρεσίες για 10 ξενοδοχεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην Ελλάδα πρόκειται να λειτουργήσουν ανάλογες υπηρεσίες από τις αρχές Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Thrace Palace της Αλεξανδρούπολης, ενώ έχουν υπογραφεί συμφωνίες και για άλλα 5 ξενοδοχεία.

Επίσης, έχει εγκαταστήσει ανάλογο λογισμικό και σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αττικής. Στους άμεσους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται η διασύνδεση όλων των ειδών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε επίπεδο αστικών κέντρων.

Η εισαγωγή της ICTV στο Plus, όπως είπε η κ. Καλλιγκάτση, προσδοκάται να ενισχύσει και να εξυπηρετήσει το διεθνές προφίλ της εταιρείας, προσφέροντας παράλληλα και τα αναγκαία κεφάλαια.

--- Διευρύνεται το δίκτυο

Στη διεύρυνση του διεθνούς δικτύου της προχωρά η Ευρωσύμβουλοι. Στις οκτώ εταιρείες που λειτουργούν ήδη στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στο Μπαχρέιν θα προστεθούν το επόμενο τρίμηνο άλλες δύο.

Η μία θα έχει έδρα την Άγκυρα της Τουρκίας και η Ευρωσύμβουλοι θα συμμετέχει με ποσοστό 50%. Η δεύτερη εταιρεία θα συσταθεί στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, με το ποσοστό της Ευρωσύμβουλοι να ανέρχεται στο 70%. Ήδη διερευνάται και η αγορά της Πολωνίας, προκειμένου να δημιουργηθεί άλλη μία εταιρεία του ομίλου.

Η διοίκηση της Ευρωσύμβουλοι δίνει προτεραιότητα στην επέκταση του δικτύου της στο εξωτερικό, καθώς από εκεί προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος των έργων τα οποία υλοποιεί. Συγκεκριμένα, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που διαθέτει αυτήν τη στιγμή ανέρχεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 50% και πλέον είναι αναθέσεις από το εξωτερικό.

Η εσωτερική αγορά παρουσιάζει στασιμότητα σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα και οι προσδοκίες του κλάδου στρέφονται στο Δ΄ ΚΠΣ. Αντίθετα, αξιόλογη κινητικότητα φαίνεται να παρουσιάζει ο ιδιωτικός τομέας, από τον οποίο η Ευρωσύμβουλοι έκλεισε πρόσφατα ένα μεγάλο project. Πρόκειται για έργο που θα πραγματοποιηθεί για λογαριασμό ενός χρηματοοικονομικού φορέα, ωστόσο η εισηγμένη προτίθεται να ανακοινώσει επίσημα περισσότερες λεπτομέρειες.

Το 2007 ο κύκλος εργασιών της Ευρωσύμβουλοι αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 40% έναντι 6,246 εκατ. ευρώ το 2006, με κερδοφορία που θα ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ περίπου. Η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά ότι θα έχει ανάλογους αυξητικούς ρυθμούς στα οικονομικά μεγέθη της και κατά την τρέχουσα χρήση.

--- Το project των βλαστοκυττάρων

Εντός του Απριλίου πρόκειται να λειτουργήσει στο θεραπευτήριο Υγεία η Τράπεζα Βλαστοκυττάρων της εταιρείας Stem Hellas Α.Ε., την οποία έχουν συστήσει η Ευρωσύμβουλοι (50%) και το Μητέρα (50%).

Παράλληλα, η holding εταιρεία Stem Health (Ευρωσύμβουλοι 25%, Υγεία 50% και η αγγλική εταιρεία MinMax Health 25%) σε αυτήν τη χρονική στιγμή προχωρά στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στη Ρουμανία (50% - 50%), όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει Τράπεζα Βλαστοκυττάρων τον Ιούλιο.

Μία ακόμη ανάλογη τράπεζα πρόκειται να λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του έτους σε χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα είτε στη Βουλγαρία, είτε στο Μαρόκο, είτε στην Αίγυπτο. Οι προοπτικές των αγορών αυτών διερευνώνται αυτήν την περίοδο ώστε να επιλεγεί μία για φέτος, ενώ στις άλλες δύο θα δημιουργηθεί Τράπεζα Βλαστοκυττάρων εντός του 2009.

Στην τράπεζα την οποία θα λειτουργήσει στο Υγεία η Stem Hellas υπολογίζεται να υπάρξουν 6.000 φυλάξεις βλαστοκυττάρων κατά το πρώτο έτος. Τέλος, ένας ακόμη φιλόδοξος στόχος της εταιρείας έχει ήδη δρομολογηθεί.

Πρόκειται για τη λειτουργία στην Αθήνα κέντρου έρευνας και θεραπείας των αναιμιών που ενδημούν στη Μεσόγειο (μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική) με βλαστοκύτταρα, σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Σε αυτήν τη χρονική στιγμή επιδιώκεται να επιτευχθεί συνεργασία και με πανεπιστημιακούς ερευνητές από την Ελλάδα, ενώ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αν και αυτό το κέντρο θα λειτουργήσει στο Υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v