Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για την έκδοση ή μη και των 8 Τούρκων αξιωματικών, μετά την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αντώνης Λιώγας και κατά της χθεσινής απόφασης που αφορούσε τους 2 τελευταίους αξιωματικούς.

Ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών

Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί τελικώς και η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για μη έκδοση των τελευταίων δυο από τους συνολικά οκτώ τούρκους αξιωματικούς στην Τουρκία. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών με αποτέλεσμα, όπως και για τους υπόλοιπους πέντε, το θέμα να κριθεί από τον Αρειο Πάγο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Εφετών , με διαφορετική σύνθεση, εξέδωσε τρεις αποφάσεις. Με τις δύο εκ των τριών, απεφάνθη να μην εκδοθούν στην Τουρκία συνολικά πέντε εκζητούμενοι αξιωματικοί, ενώ με άλλη απόφαση απεφάνθη για την έκδοση των υπολοίπων τριών. 

H κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται άμεσα, εντός της εβδομάδας , ενώ τον τελευταίο λόγο βάσει του νόμου έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v