Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αναζητείται λύση για στέγαση ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΑΕΚ”

Στην αναζήτηση λύσεων για τη μόνιμη στέγαση του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων επικεντρώθηκε η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τους αρμόδιοους υπουργούς Ε. Βενιζέλο, Βάσω Παπανδρέου και Γ. Λιάνη. Οι πλήρεις δηλώσεις Βενιζέλου.

”Αναζητείται λύση για στέγαση ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΑΕΚ”
Συνεργασία διάρκειας πέραν της ώρας είχε σήμερα στις 11. 00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη. Στη συνάντηση μετείχε και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί τεχνικών θεμάτων Βασίλης Μακρυωνίτης.

”Η συνάντηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό, η κυρία Παπανδρέου, ο κύριος Λιάνης και εγώ, είχε ως αντικείμενο την επίλυση των προβλημάτων μόνιμης και μακροχρόνιας στέγασης των ποδοσφαιρικών ομάδων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού των αθλητικών υποδομών που κάνουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004”, δήλωσε κατόποιν ο κ. Βενιζέλος.

Θέλουμε, λοιπόν, όπως πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, να βρούμε και να εξασφαλίσουμε μια λύση για τον Παναθηναϊκό, για τον Ολυμπιακό και για την ΑΕΚ. Έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για κάθε μια από τις ομάδες αυτές. Είμαστε σε ένα συνεχή διάλογο μαζί τους. Πιστεύω πως θα οριστικοποιηθεί το σχήμα πάρα πολύ σύντομα και για τις τρεις αυτές ομάδες και για όποια άλλη μπορεί να ενταχθεί σε αυτό το συνολικό σχεδιασμό”.

Μετά τη σύσκεψη με την ΕΠΑΕ είχα τονίσει, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ότι εμείς θα βοηθούμε πάντα στο να βρίσκονται λύσεις, ως προς τις υποδομές, οι οποίες μάλιστα είναι και βασική μέριμνα και αποστολή των αντίστοιχων ερασιτεχνικών σωματείων.

Όπου μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται επενδύσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, εμείς είμαστε έτοιμοι να ενθαρρύνουμε πραγματικές επενδύσεις προς όφελος του αθλητισμού, κατέληξε ο υπουργός πολιτισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εμπλοκή που υπάρχει στο γήπεδο του Καραϊσκάκη και εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: ”Στο Καραϊσκάκη υπάρχει μια εμπλοκή και τώρα κάνουμε μια σειρά από επαφές και συζητήσεις, προκειμένου να απεμπλακεί η υπόθεση και να ανακαινισθεί το Καραϊσκάκη, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είναι ιδιοκτησία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής”.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτημα εάν όλα αυτά θα επιτευχθούν εντός των χρονοδιαγραμάτων επεσήμανε ότι ” Θα προλάβουμε. Όταν υπάρχει καλή θέληση και υπάρχει οργάνωση, προλαβαίνουμε. Άλλωστε, για τον τελικό έχει ληφθεί απόφαση να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Για τους προκριματικούς του ποδοσφαίρου έχουμε πολλές λύσεις στην Αθήνα, οι οποίες είναι ολυμπιακά συμβατές. Δεν έχουμε κάποια ολυμπιακού χαρακτήρα πίεση, η οποία να μας επιβάλει να κινηθούμε με ρυθμούς που δεν επιδέχονται διαπραγματεύσεις και συζητήσεις. Έχουμε περιθώριο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. Δεν έχουμε πρόβλημα χρόνου από την άποψη αυτή”.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων περιστράφηκαν και στις λύσεις που αναμένονται για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, επί του οποίου ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι έχει υποβληθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο από τον αθλητικό σύλλογο της ΑΕΚ και έχουν δοθεί, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, πολύ σημαντικοί όροι δόμησης.

”Έτσι νομίζω ότι έχει τεθεί ένα πλαίσιο για την ΑΕΚ” είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ επανερχόμενος στο θέμα του Ολυμπιακού, διευκρίνησε ότι ”υπάρχει ένας διάλογος για το γήπεδο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο διάλογος αυτός θα συνεχισθεί. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί μια οριστική, ισορροπημένη, δίκαιη και μακροπρόθεσμη λύση, γιατί πρέπει να διασφαλιστεί η μόνιμη έδρα του Ολυμπιακού που συνδέεται ιστορικά με το Καραϊσκάκη”.

Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους επεκτάθηκε και στο μελλοντικό γήπεδο του Παναθηναϊκού, οπότε ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως ”πρέπει να έχουμε ανάλογη και ίση μεταχείριση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πρέπει επίσης να νιώσει ότι μεριμνούμε για τη μόνιμη και σταθερή έδρα του”.

Έχουμε τέτοιες λύσεις σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, είπε ο υπουργός πολιτισμού, προσθέτοντας πως ”δεν συζητούμε για το Γουδί, δεν συζητούμε για το Ελληνικό, αλλά βεβαίως υπάρχει συζήτηση για τον Ελαιώνα.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις σχέσεις της πολιτείας με την ΕΠΑΕ επεσήμανε ότι ”όλα τα άλλα, πλέον, τα συζητούμε στο πλαίσιο του νόμου. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή, όπως έχω πει. Ο διάλογος δεν σταματάει ποτέ. Θέλουμε να ανθίζει το ποδόσφαιρο και όλα τα άλλα αθλήματα, αλλά με νομιμότητα και διαφάνεια”.

”Θα χωρίσει – όπως είπα – η ήρα από το στάρι. Οι σοβαροί από τους μη σοβαρούς θα αποχωριστούν. Θέλουμε να επικρατήσει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διαφάνεια σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Διότι πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία περιφερειακή, η οποία είναι πολύ σημαντική και για την εθνική μας ταυτότητα και για την κοινωνική συνοχή’, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v